Ο μέγας ιεροεξεταστής

Εκστάν

Μονόλογος 2020
watchlist
-
- χρήστες
-
βαθμολόγησε

                                                    Δημήτρης Βερύκιος
                                                        
                                                    Δημήτρης Βερύκιος,
                                                        Σταύρος Παργινός
Μία παράσταση μονόλογος. Σκηνοθεσία Δημήτρης Βερύκιος. Με τους Δημήτρης Βερύκιος. Παραγωγή του 2020. Ανέβηκε στο θέατρο Εκστάν.
Videos
Trailer 01:43

Ο Δημήτρης Βερύκιος σκηνοθετεί και ερμηνεύει τον μονόλογο «Ο ΜΕΓΑΣ ΙΕΡΟΕΞΕΤΑΣΤΗΣ», από το ομώνυμο κεφάλαιο του κορυφαίου έργου ΑΔΕΛΦΟΙ ΚΑΡΑΜΑΖΩΦ του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι, συνεχίζοντας να εμπνέεται από το πνεύμα του μεγάλου συγγραφέα και διανοητή.

Η υπόθεση του έργου αναφέρεται στην σκοτεινή περίοδο της Ιεράς Εξέτασης, που στην κορύφωση της ο Μέγας Ιεροεξεταστής συλλαμβάνει και ανακρίνει τον επανελθόντα στη Γη, Ιησού Χριστό, λίγο πριν τον ρίξει στην πυρά. Έτσι αρχίζει η σκοτεινή, άπνοη, αγωνιώδης νύχτα της Σεβίλλης. Ο αέρας μυρίζει δάφνη και λεμονιά… Μια μνημειώδης σύγκρουση ανάμεσα στο Καλό και το Κακό!Πρόκειται για θεατρική διασκευή του πιο συγκλονιστικού ίσως, αποσπάσματος του τελευταίου και κορυφαίου έργου του "ανατόμου της Ψυχής" Φ. Ντοστογιέφσκι! Μαζί του επί σκηνής ο εξαιρετικός μουσικός Σταύρος Παργινός με το βιολοντσέλο του, στον βουβό ρόλο του Ιησού Χριστού! Η ομοιότητα του με τον Χριστό δίνει ένα ρεαλιστικό τόνο στην παράσταση!

Ενδυματολόγος
Μπέτυ Λυρίτη
Μουσικοί επί σκηνής
Σταύρος Παργινός
Ξεκίνησε
26/01/2020
Τελείωσε
06/04/2020
Κατηγορία
Έτος
2020
Διάρκεια
70'