Πρώτη αγάπη

Θέατρο Μπιπ

Δραματοποιημένη Λογοτεχνία 2020
watchlist
-
- χρήστες
-
βαθμολόγησε

                                                    Δώρα Θωμοπούλου,
                                                        Βίκυ Θαλασσινού,
                                                        Κώστας Κουτρούλης,
                                                        Εύα Θωμοπούλου
Μία παράσταση δραματοποιημένη λογοτεχνία. Σκηνοθεσία Ιωάννα Ρούσσου. Με τους Δώρα Θωμοπούλου, Βίκυ Θαλασσινού, Κώστας Κουτρούλης, Εύα Θωμοπούλου. Παραγωγή του 2020. Ανέβηκε στο θέατρο Θέατρο Μπιπ.
Videos
Trailer 00:32

Ο έρωτας του μικρού Γιωργή για την πολύ μεγαλύτερη στα χρόνια Βαγγελιώ, ανοίγει τον ασκό του Αιόλου στο μικρό χωριό της Κρήτης. Η πάλη μεταξύ του Πρέπει μιας απόλυτης κοινωνικής κατασκευής και του Θέλω της ανθρώπινης ψυχής που δεν γνωρίζει καλούπια. Ένα δυνατό τρίγωνο με κεντρικό ήρωα, το γιο στην πρώτη του νιότη, τη μάνα θεματοφύλακα των αξιών και την ερωμένη που ξεφεύγει από τις νόρμες μιας αυστηρής κοινωνίας.

Τα λόγια του Κονδυλάκη και η ντοπιολαλιά της ανατολικής Κρήτης, ακουμπούν τους ήχους του cante jonto και την ξερή γη της Ανδαλουσίας και μετουσιώνονται σε μια παράσταση θυμίζοντας πως η καταπίεση, υπό οποιαδήποτε μορφή, η στοχοποίηση της διαφορετικότητας μπορεί να οδηγήσει σε ακραίες ενέργειες. Το έργο του Κονδυλάκη εκατό χρόνια μετά τον θάνατο του, ιδωμένο με σύγχρονη ματιά παραμένει επίκαιρο. Μια παράσταση που ο υποκριτής γίνεται και αφηγητής, όπου μουσική και θέατρο συνυπάρχουν αρμονικά δημιουργώντας την αίσθηση της παραμυθίας.

Ξεκίνησε
11/03/2020
Τελείωσε
09/04/2020
Έτος
2020
Διάρκεια
75'