Τα Δεκανίκια ή Πώς ξέμαθα να περπατώ

Olvio

Κωμωδία Μουσικοθεατρικό 2022
watchlist
-
- χρήστες
-
βαθμολόγησε
Μία παράσταση κωμωδία, μουσικοθεατρικό. Σκηνοθεσία Δανάη Τίκου. Με τους Φοίβος Συμεωνίδης, Δανάη Τίκου, Τάσος Δημητρόπουλος, Θανάσης Μεγαλόπουλος, Αφροδίτη Κλεοβούλου κ.α. Παραγωγή του 2022. Ανέβηκε στο θέατρο Olvio.

Η παράσταση έχει ανέβει περισσότερες από δέκα φορές μέχρι τώρα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Σαντορίνη, Σύρο, Πήλιο, Προύσα και Τραπεζούντα. Η θερμή ανταπόκριση των θεατών και του Τύπου φέρνουν την βουβή αυτή κωμωδία, που συγκινεί μεγάλους και μικρούς θεατές, ξανά στο Θέατρο OLVIO. Η σκηνοθεσία είναι της Δανάης Τίκου, ενώ στην ομάδα των πέντε ηθοποιών της ART VOUVEAU έρχεται να προστεθεί ο ταλαντούχος Johnny O της ομάδας Splish Splash.
Μαζί ζωντανεύουν την συναρπαστική, πολύσημη ιστορία με
αστείρευτη ενέργεια και εκφραστική κίνηση, ερμηνεύοντας πολλούς εναλλασσόμενους ρόλους. Την κίνηση επιμελείται ο έμπειρος Camilo Bentancor, ενώ όλη η παράσταση συνοδεύεται από ζωντανή μουσική πιάνου, σε μουσική σύνθεση και εκτέλεση του Γιάννη Σελέκου.
ΤΑ ΔΕΚΑΝΙΚΙΑ είναι ένα παλιό ινδικό παραμύθι, που δείχνει απλό σε
πρώτο επίπεδο. Είναι όμως ταυτόχρονα μια ιστορία γεμάτη σοφία και
σημαντικά νοήματα, που διατρέχει τους αιώνες με τα μηνύματά της και
που εύκολα την ανάγει κανείς στο σήμερα. Με άλλα λόγια πρόκειται για
ένα έργο εξαιρετικά επίκαιρο, που πραγματεύεται διαχρονικές αξίες: τα ανθρώπινα δικαιώματα, την ελευθερία του λόγου, τον αγώνα εναντίον στην βία και την αδικία, το να στέκεται κανείς στα δικά του πόδια - κυριολεκτικά και μεταφορικά.
Αυτό που κάνει την παράσταση ακόμη πιο ιδιαίτερη και μοναδική, είναι πως η ομάδα ART VOUVEAU χρησιμοποιεί την εκφραστική «γλώσσα» της σιωπής, καθώς η ιστορία ξετυλίγεται με άξονα τις τεχνικές αφήγησης του βωβού́ κινηματογράφου και της slapstick κωμωδίας.