Της φωτιάς και του αέρα

Παιδικό 2020
watchlist
-
- χρήστες
-
βαθμολόγησε
Η παιδική αυτή παράσταση παίζεται σε online streaming

Τρία βασιλόπουλα ξεκινούν ένα ταξίδι μακρινό! Ποιος από τους τρεις θα καταφέρει να φέρει το γιατρικό για να γιατρέψει τον γέρο βασιλιά πατέρα τους;  Αν πάει το μυαλό σας στον μικρότερο όπως γίνεται στα παραμύθια… πέσατε μέσα.  Οι δύο, οι μεγάλοι, όλο στα όπλα έχουν το νου τους, στην πάλη και στον πόλεμο. Ο μικρότερος αγαπάει τα βιβλία, τη γραφή, λαχταρά να μάθει όλα τα μυστικά και όλα όσα δεν ξέρει. Οι άλλοι στο παλάτι θεωρούν ότι τα βιβλία είναι άχρηστα και τα γράμματα για πέταμα. Οι ηθοποιοί μας θα σας δείξουν με τραγούδια, χορό, καταιγιστική δράση και κωμικές περιπέτειες ποιος έχει δίκιο.

Ποιός θα νικήσει τη φωτιά και τον αέρα;
Ποιός θα τα βάλει με δράκους (και τι δράκους τέτοιους που δεν το περιμένετε) και δρακόπουλα;

Μέσα από δρόμους δύσβατους και μέσα από περιπέτειες ηρωικές και πολύ αστείες τα καταφέρνει με το θάρρος και την εξυπνάδα του αλλά και με την γνώση του. Γιατί η ζωή έχει εμπόδια που η δύναμη δεν φτάνει για να τα ξεπεράσεις. Πρέπει να ξέρεις μυστικά, πρέπει να είσαι σοφός και ξύπνιος. Να έχεις διαβάσει βιβλία και να ξέρεις όλα τα γράμματα του κόσμου. Γιατί η χαρά και η ευτυχία, όπως όλοι ξέρουμε, κερδίζεται στο τέλος με κόπο και αγώνα. 

Κούκλες, μάσκες, μαριονέτες, επιστρατεύονται. Δράκοι κωμικοί και γκαφατζήδες κάνουν τα παιδιά να ξεκαρδίζονται στα γέλια Κόσμοι θαυμαστοί φανερώνονται μπροστά με ήρωες γενναίους και παραμυθένιους. Ένα    βασίλειο κοιμισμένο… και τρεις βασιλοπούλες με αντικείμενα μαγικά!

Το κεντρικό μήνυμα της παράστασης είναι η αξία της φιλαναγνωσίας, η δύναμη της γνώσης, η χαρά της μάθησης. Η παράσταση εμπεριέχει πρωτότυπη χρήση θεατρικής κούκλας και άλλων θεατρικών τεχνικών, ώστε να δημιουργηθούν όλες οι παραμυθένιες εικόνες … της μάχης με τη φωτιά και τον αέρα!

Πληροφορίες Παράστασης online-streaming

Κυρ 27/12 17:30
Τετ 30/12 19:30
Κυρ 3/1/21 17:30
Τετ 6/1/21 19:30
Κυρ 10/1/21 17:30