Το Καπλάνι της βιτρίνας

Αμαλία

Δραματοποιημένη Λογοτεχνία Παιδικό 2019
watchlist
10 / 10
1 χρήστης
-
βαθμολόγησε

                                                    Άλκη Ζέη,
                                                        Ανδρομάχη Χρυσομάλη
Μία παράσταση δραματοποιημένη λογοτεχνία, παιδικό. Σκηνοθεσία Ανδρομάχη Χρυσομάλη. Με τους Σπύρος Σαραφιανός, Γιάννης Χαρίσης, Σοφιανός Πεσιρίδης, Μαργαρίτα Νασιούλα, Μαρία Γούσιου κ.α. Παραγωγή του 2019. Ανέβηκε στο θέατρο Αμαλία.

Το αριστουργηματικό έργο της Άλκης Ζέη, που διασκευάστηκε με τεράστια επιτυχία για το θέατρο από την Ανδρομάχη Χρυσομάλη, ηθοποιό, σκηνοθέτη και θεατρολόγο   και ανέβηκε για πρώτη φορά την περίοδο 2015-2016 στην Αθήνα, στο Θέατρο Βρετάνια και την Θεσσαλονίκη, στο Μέγαρο Μουσικής, σε μια υπερ-παραγωγή που συγκίνησε περισσότερους από 100.000 θεατές, αφήνοντας ανεξίτηλο το σημάδι του στις ψυχές των παιδιών και των ενηλίκων, θα «ζωντανέψει» ξανά στη Θεσσαλονίκη στο ΘΕΑΤΡΟ ΑΜΑΛΙΑ.  

Πρόκειται για την παράσταση που καταγράφηκε από κοινό και κριτικούς ως μία από τις καλύτερες παραστάσεις της τελευταίας δεκαετίας, άρτια καλλιτεχνικά και αισθητικά, αντάξια του κλασικού πλέον μυθιστορήματος, σε μια μεγάλη παραγωγή που σκηνοθέτησε η Ανδρομάχη Χρυσομάλη, με 11 ταλαντούχους ηθοποιούς και συντελεστές, με προβολές 3D και Video art, που συνθέτουν ένα ονειρικό σκηνικό κατασκευασμένο από τον κορυφαίο σκηνογράφο και ενδυματολόγο Γιάννη Μετζικώφ,  με τις εξαίσιες μουσικές του Μιχάλη Αβραμίδη, που θα μας μεταφέρουν  μικρούς και μεγάλους στο Λαμαγάρι,  στο ‘’σκηνικό’’ των παιδικών χρόνων της Άλκης Ζέη και κυρίως  στα συναισθήματα, την ψυχή και την αθωότητα των δύο μικρών κοριτσιών, της Μέλιας και της Μυρτώς, χαρτογραφώντας το καλοκαίρι  του 1936.

Ξεκίνησε
06/10/2019
Τελείωσε
12/04/2020
Έτος
2019
Διάρκεια
120'