Το Μαγικό Χατήρι

Πρόβα

Παιδικό 2014
watchlist
-
- χρήστες
-
βαθμολόγησε
Μία παράσταση παιδικό. Σκηνοθεσία Αντώνης Ζιώγας. Με τους Γιάννης Ζέρβας, Νάντια Αντωνίου, Νικολέτα Κοφινά. Παραγωγή του 2014. Ανέβηκε στο θέατρο Πρόβα.

Το συγκεκριμένο έργο έχει ανέβει με τη διαδραστική μέθοδο (interactive) και στηρίζεται, εκτός από το κείμενο, στους αυτοσχεδιασμούς των ηθοποιών και στη συμμετοχή των μικρών θεατών που παίρνουν μέρος ως "ηθοποιοί" και βοηθούν ενεργά στην εξέλιξή της παράστασης.

Περίληψη:
Η Χαριτωμένη είναι ένα κακομαθημένο παιδί, που πιστεύει ότι όλος ο κόσμος περιστρέφεται γύρω της. Καταφέρνει και πείθει τον πατέρα της, να της κάνει το "χατήρι" και να της δώσει το "μαγικό κουτί", που κρύβει τα (χριστουγεννιάτικα) δώρα των παιδιών όλου του κόσμου. Δυστυχώς όταν αποκτάει τα δώρα των υπολοίπων παιδιών μένει μόνη, χωρίς φίλους, χωρίς παρέα κι αρχίζει να πλήττει, γιατί δεν έχει με ποιον να παίξει. Τα Στοιχειά που ζουν κάτω από τη γη αγανακτούν με τα καμώματα της και αναλαμβάνουν με τη βοήθεια του κοινού, να πείσουν τη Χαριτωμένη να επιστρέψει το "μαγικό κουτί" εκεί που ανήκει. Η απόφασή της εξαρτάται αποκλειστικά από τους θεατές, οι οποίοι καθορίζουν με τη συμμετοχή τους την εξέλιξη της ιστορίας.