Το μαργαριτάρι του κόσμου

ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας

Παιδικό 2018
watchlist
-
- χρήστες
-
βαθμολόγησε
Μία παράσταση παιδικό. Σκηνοθεσία Δημήτρης Φραγκιόγλου. Με τους Γιώργος Τσαπόγας, Εύη Γιαννακοπούλου, Ελένη Χρηστίδου, Άγγελος Μαρίνης. Παραγωγή του 2018. Ανέβηκε στο θέατρο ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας.

Μια ιστορία για τους ενήλικες του αύριο, τα παιδιά.

Αξιοποιώντας στοιχεία της ελληνικής παράδοσης (το αηδόνι, το πετροχελιδόνι, το αθάνατο νερό κλπ.) με μουσικές του κόσμου, η παράσταση μάς ταξιδεύει με φαντασία σε κόσμο ανοιχτών οριζόντων. Σύμβολα, μύθοι και θρύλοι σε σύγχρονη θεατρική φόρμα, συνθέτουν μια ιστορία, που μιλάει για στόχους, πίστη σε αυτό που θέλουμε, συνεχή προσπάθεια και αγώνα για την επιτυχία αλλά και την αγάπη και την ομορφιά που κατακλύζει τα πάντα, αρκεί να αναπτύξουμε την ικανότητα για να την αισθανθούμε.

Δύο μισά μαργαριτάρια, θα γίνουν η αιτία ενός περιπετειώδους οδοιπορικού. Παραδόσεις και παράξενοι άνθρωποι, θάλασσες, βουνά και έρημοι, άγνωστα μέρη που θα διαβεί ένας μικρός βοσκός, θα γίνουν δύναμη και σοφία μέχρι να συναντήσει τον πατέρα του, τον βασιλιά του Ήλιου. Και όταν τα δύο μισά μαργαριτάρια γίνουν ένα, η γνώση, η αγάπη και η ομορφιά θα έχουν φέρει την ένωση του κόσμου.