Το πνεύμα των Χριστουγέννων

Θέατρο Αυλαία - Πολυχώρος Τεχνών

Παιδικό 2021
watchlist
-
- χρήστες
-
βαθμολόγησε
Μία παράσταση παιδικό. Σκηνοθεσία Θανάσης Αλφόνσο. Με τους Θανάσης Αλφόνσο, Δανάη Νεονάκη, Θοδωρής Κατσικαλούδης, Σπύρος Στελιανέσης, Γιάννης Κόρδαλης κ.α. Παραγωγή του 2021. Ανέβηκε στο θέατρο Θέατρο Αυλαία - Πολυχώρος Τεχνών.

Ένα διήγημα του Άγγλου συγγραφέα Κάρολου Ντίκενς, γνωστό με τον πρωτότυπό του τίτλο «A Christmas Carol (Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα)», που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το έτος 1843 και αμέσως έγινε μεγάλη επιτυχία, αποτελώντας τον μοναδικό, μεγάλο Χριστουγεννιάτικο μύθο της σύγχρονης λογοτεχνίας. Ένα έργο που ζέστανε τις καρδιές των ανθρώπων και συνείσφερε στην αναζωογόνηση των Χριστουγέννων, ως γιορτή αγάπης και συμπόνιας, αφού όπως πίστευε και ο ίδιος ο συγγραφέας «η φιλοσοφία των Χριστουγέννων» πρέπει να κυριαρχεί όλο τον χρόνο στις καρδιές και τις σχέσεις των ανθρώπων.

Ο Εμπενίζερ Σκρούτζ, είναι ένας ηλικιωμένος τσιγκούνης, που δεν αισθάνεται συμπόνια για κανέναν από τους ανθρώπους του περιβάλλοντός του. Στο μυαλό του οι άνθρωποι υπάρχουν μόνο και μόνο για να του προσφέρουν χρήματα, ενώ απεχθάνεται τα Χριστούγεννα, καθώς θεωρεί ότι προσθέτουν έναν ακόμη χρόνο στην πλάτη του, χωρίς να τον κάνουν πλουσιότερο.

Εκείνη την Παραμονή Χριστουγέννων, όμως, ο Σκρούτζ δέχεται έναν απρόσκλητο επισκέπτη. Το φάντασμα του πρώην συνεργάτη του,  Ιάκωβου Μάρλεϊ, τσιγκούνης και μίζερος και αυτός, ο οποίος τον προειδοποιεί να αλλάξει χαρακτήρα, για να μην έχει την ίδια άσχημη κατάληξη με αυτόν.

Το ίδιο βράδυ, επισκέπτονται τον Σκρούτζ και τρία Πνεύματα των Χριστουγέννων, που το καθένα ξεχωριστά του υποδεικνύει τα λάθη του, ενώ και τα τρία μαζί καταφέρνουν από την μια στιγμή στην άλλη να αλλάξουν την συμπεριφορά και τον τρόπο σκέψης του Σκρούτζ και τον μετατρέψουν στον μεγαλύτερο ευεργέτη της πόλης του.

 

«Μια χριστουγεννιάτικη ιστορία. Τόσο ελκυστική. Δεν μπορούμε να της αντισταθούμε. Επιστρέφουμε σε αυτήν κάθε χρόνο τα Χριστούγεννα. Πόσοι κόσμοι βρίσκονται σε αυτήν την ιστορία άραγε;

Τι; Νομίζετε πως ο συγγραφέας αυτού του βιβλίου, έγραψε μόνο μία ιστορία; Όχι βέβαια. Υπάρχουν αμέτρητες ιστορίες, μέσα από τις οποίες ο καθένας μας φτιάχνει με την δική του φαντασία τον δικό του κόσμο, τα δικά του τοπία, τους δικούς του χαρακτήρες. Έτσι θα γίνει και τώρα. Θα φτιάξουμε την δικιά μας Χριστουγεννιάτικη ιστορία, με πρωταγωνιστή το δικό μας Εμπενίζερ Σκρούτζ».

Ξεκίνησε
19/12/2021
Τελείωσε
02/01/2022
Κατηγορία
Έτος
2021
Διάρκεια
75'