Βασιλιάς Ληρ

Βαφείο-Λάκης Καραλής

Δράμα 2014
watchlist
-
- χρήστες
-
βαθμολόγησε

                                                    Νίκος Χρηστίδης
Μία παράσταση δράμα. Σκηνοθεσία Γιώργος Βούρος. Με τους Γεωργία Ζώη, Βασίλης Τραϊφόρος, Νίκος Χρηστίδης, Γιώργος Βούτος, Ελένη Σταυράκη κ.α. Παραγωγή του 2014. Ανέβηκε στο θέατρο Βαφείο-Λάκης Καραλής.

Το θέμα της παράστασης, σύμφωνα με τη ματιά του σκηνοθέτη, είναι η περιπέτεια τού ανθρώπου μετά από μια αναπάντεχη ολική πτώση του, μετά δηλαδή από τότε που θα στερηθεί για διάφορους λόγους όλα τα αγαθά που απέκτησε, όπως η στέγη, η δύναμη, η εξουσία, τα νιάτα, η ομορφιά, τα λεφτά, η οικογένεια, το κύρος.  Κένωση.

Για το έργο γράφτηκε πρωτότυπη μουσική από τον Νίκο Χατζηελευθερίου, ενώ η παραγωγή ανήκει στο ‘Λαϊκό Σαιξπηρικό Θέατρο’ του Γιώργου Βούρου σε συνεργασία με τη θεατρική εταιρία ‘Προσωδία’ της Μαρίας Σκούπα.  Τα σκηνικά-κοστούμια είναι της Ειρήνης Παγώνη, οι φωτισμοί της Χριστίνας Θανάσουλα, ενώ τις οπλομαχίες επιμελήθηκε ο Χάρης Γεωργιάδης.

Οι δημιουργοί επιχειρούν να ξαναδιαβάσουν το έργο του Σαίξπηρ στον βιομηχανικό και συνάμα ποιητικό χώρο του Θεάτρου ‘Βαφείο-Λάκης Καραλής’ σαν ένα δραματικό λαϊκό παραμύθι γεμάτο χιούμορ, φαντασία, ποίηση, ρεαλισμό και πολιτική άποψη, προσφέροντας ταυτόχρονα για πρώτη φορά στη χώρα μας μια πρωτότυπη θεατρική μετάφραση τού έργου στην πρώτη αυθεντική του έκδοση.