Δραματική Σχολή Εθνικού Θεάτρου
Νέο Φάληρο

Πειραιώς 52 Τ.Κ. 185 47, Αθήνα
2105225634, 2104833922
Ιστοσελίδα

Η Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου ιδρύθηκε το 1930 και λειτούργησε ταυτόχρονα με το Εθνικό Θέατρο. Στα 80 και πλέον χρόνια λειτουργίας της προικίζει το Ελληνικό Θέατρο με σημαντικούς ηθοποιούς και πρωταγωνιστές.
 
Μαθητές της Σχολής υπήρξαν ο Δημήτρης Χορν, η Μαίρη Αρώνη, η Βάσω Μανωλίδου, ο Νίκος Τζόγιας, η Μελίνα Μερκούρη, ο Θάνος Κωτσόπουλος, ο Αλέξης Σολομός, ο Στέλιος Βόκοβιτς, ο Νίκος Κούρκουλος, η Αννα Συνοδινού και άλλοι. Πολλοί από αυτούς δίδαξαν στη Σχολή, της οποίας το διδακτικό επίπεδο, υπήρξε και εξακολουθεί να είναι πολύ υψηλό. Στη σχολή δίδαξαν επίσης μεγάλες πνευματικές προσωπικότητες του ελληνικού θεάτρου: Δημήτρης Ροντήρης, Κατίνα Παξινού, Τάκης Μουζενίδης, Αγγελος Τερζάκης, Τάσος Λιγνάδης, Γιάννης Σιδέρης, Αιμίλιος Χουρμούζιος και άλλοι.

Από το σπουδαστικό έτος 2018-2019 η Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου διευρύνθηκε με την ίδρυση του Τμήματος Σκηνοθεσίας, ικανοποιώντας μια παλαιά και σημαντική ανάγκη της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης των επαγγελματιών του σύγχρονου θεάτρου. Έτσι, παράλληλα με το Τμήμα Υποκριτικής λειτουργεί πλέον, στο πλαίσιο της Σχολής, το Τμήμα Σκηνοθεσίας, με στόχο τη θεωρητική και πρακτική κατάρτιση νέων σκηνοθετών, ώστε μετά το πέρας των σπουδών τους να στελεχώσουν το ελληνικό θεατρικό τοπίο, συνομιλώντας με επάρκεια με την διαρκώς εξελισσόμενη κοινωνική και θεατρική πραγματικότητα.