ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Breaking Art: Ένα workshop δημιουργικής συνεργασίας για νέους χορογράφους και συνθέτες 21-30 ετών

Πρωτοεμφανιζόμενοι χορογράφοι και συνθέτες συμπράττουν καλλιτεχνικά για οκτώ εβδομάδες σε ένα εντατικό workshop δημιουργικής συνεργασίας παρουσιάζοντας πρωτότυπα έργα στο Μέγαρο
02.10.17

Ιανουάριος – Μάρτιος 2018

Δωρεάν Συμμετοχή  

Υποβολή αιτήσεων έως: 30 Οκτωβρίου 2017

Έναρξη workshop: 23 Ιανουαρίου 2018

Η χορογράφος και εκπαιδευτικός Σοφία Μαυραγάνη και ο μουσικός, συνθέτης και ερευνητής νέων μέσων Θάνος Πολυμενέας-Λιοντήρης εισηγούνται ένα εντατικό workshop από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο 2018, το οποίο εστιάζει στη νέα χορογραφική και μουσική δημιουργία. Έξι χορογράφοι συμπράττουν με έξι συνθέτες για τη δημιουργία πρωτότυπων έργων τα οποία θα παρουσιαστούν στο κοινό.

Φέρνοντας σε επαφή ανθρώπους που ενεργοποιούνται σε διαφορετικά πεδία και ακολουθούν διαφορετικές καλλιτεχνικές πρακτικές, το workshop μελετά τη σχέση χορού και μουσικής και μέσω μιας διαδικασίας συνεργασίας προσφέρει τόσο τεχνικά εργαλεία δημιουργίας στους συμμετέχοντες, όσο και την εμπειρία της δημιουργικής ζύμωσης.

Στόχος του workshop  είναι η καλλιτεχνική στήριξη των πρωτοεμφανιζόμενων καλλιτεχνών, η ισχυροποίηση των αισθητικών επιλογών τους και η δικτύωση της νέας γενιάς δημιουργών.

Το workshop ξεκινάει τον Ιανουάριο 2018 με ένα εντατικό πρόγραμμα 1 εβδομάδας και ακολουθούν πρόβες με feedback και κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τους εισηγητές, ενώ η διαδικασία κορυφώνεται με την παρουσίαση των νέων έργων στο κοινό στις 13 & 14 Μαρτίου 2018 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Το πρόγραμμα αποτελεί ιδέα της χορογράφου Σοφίας Μαυραγάνη και υλοποιείται για πρώτη φορά σε παραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών για την καλλιτεχνική περίοδο 2017 – 2018.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν στη σελίδα του Μεγάρου www.megaron.gr αναλυτικές οδηγίες για τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής η οποία λήγει στις 30 Οκτωβρίου 2017.