Μετακίνηση 7: κάνε τη διαδρομή που ονειρεύεσαι στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

15 Δεκεμβρίου 2020
Μετακίνηση 7: κάνε τη διαδρομή που ονειρεύεσαι στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
Η πρωτότυπη κίνηση του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά σε συνεργασία με σημαντικούς καλλιτέχνες συνεχίζεται μέχρι το τέλος του χρόνου.

Λίγο πριν την εκπνοή του χρόνου, οι συνεργαζόμενοι με το ΔΘΠ δημιουργοί, ανάμεσα σε μια ιδιάζουσα κατάσταση αναμονής και προετοιμασίας, βγαίνουν στην πόλη, συνομιλούν μαζί της και μοιράζονται μαζί μας την αγωνία του δημιουργικού μυαλού, που ευτυχώς δεν αναπαύεται ποτέ.

Η δική τους μετακίνηση στην ιστοσελίδα του ΔΘΠ www.dithepi.gr . (Ακολουθείστε τον σύνδεσμο για το video dithepi.gr/el/events/4660/) 

Πώς αντιπαρέρχεται κανείς τα εμπόδια; Πώς συνεχίζει να δημιουργεί σε αυτήν την ιδιάζουσα συνθήκη που αποκλείει τα σύνολα, την ομαδική δουλειά και βασικά τη συνάθροιση για λόγους Τέχνης;

Ο εικαστικός και video designer Παντελής Μάκκας θα συνεχίσει να ακολουθεί και παρακολουθεί τους επτά δημιουργούς των φετινών παραστάσεων του ΔΘΠ. Μετά τoυς Σίμο Κακάλα ("Η στρατιωτική ζωή εν Ελλάδι"), Λευτέρη Γιοβανίδη ("Λουκής Λάρας") και Τάκη Τζαμαργιά ("Το μινόρε της αυγής") ακολουθούν οι: Δημήτρης Καραντζάς - Φοίβος Δεληβοριάς 22 Δεκεμβρίου,  Ζωή Χατζηαντωνίου 29 Δεκεμβρίου ,  Άντζελα Μπρούσκου 5 Ιανουαρίου. 

Πώς προετοιμάζονται, πώς δουλεύουν, πώς εμπνέονται οι καλλιτέχνες, ενώ τα θέατρα παραμένουν κλειστά;

Έξι βιντεοσκοπημένες αιωρήσεις ανάμεσα στην Ιστορία και το αλλόκοτο παρόν, ανάμεσα στο προσωρινό πάγωμα του χρόνου και την αδιάκοπη ροή της σκέψης, της τέχνης, του θεάτρου. 

Οι 7 καλλιτέχνες προτείνουν μια εναλλακτική διαδρομή που αποτελείται από πολλές τυχαίες, ή και όχι, διαδρομές με τελικό προορισμό τη θεατρική σκηνή.

Μια άσκοπη μετακίνηση, με σκοπό τη συνέχεια της δημιουργίας, η δική μας Μετακίνηση 7!