Ο Bruce Gooch στην Ελλάδα - Από Μηχανής Θέατρο

22 Νοεμβρίου 2018
Ο Bruce Gooch στην Ελλάδα - Από Μηχανής Θέατρο

Ο Bruce Gooch, συγγραφέας και ηθοποιός της διεθνούς θεατρικής κολεκτίβας με έδρα τον Καναδά New Fangled Stages, βρίσκεται στην Αθήνα στο πλαίσιο μιας πρωτότυπης και εξαιρετικά ενδιαφέρουσας καλλιτεχνικής σύμπραξης με το Από Μηχανής Θέατρο.

Οι δύο θεατρικοί οργανισμοί προσφέρουν τη δυνατότητα στο αθηναϊκό κοινό να παρακολουθήσουν σε παγκόσμια πρεμιέρα το έργο του Bruce Gooch «Tangled Gardens» παράλληλα σε ελληνική και αγγλική παραγωγή. Η ελληνική παραγωγή με τίτλο «Ο κήπος», παίζεται ήδη από τον Οκτώβριο 2018 στην Κάτω Σκηνή του Από Μηχανής Θεάτρου σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μυλωνά, μετάφραση Κάτιας Σπερελάκη και με τους Στέλιο Μάινα και Κάτια Σπερελάκη στους δύο ρόλους ενώ από τις 29/11 και για 3 Πέμπτες, ως και τις 13/12, στις 18:00, το «Tangled Gardens» θα παίζεται στα αγγλικά σε σκηνοθεσία Jon Osbaldeston και Jon D. Rydl και με τoν ίδιο τον Bruce Gooch και την Lynn Vogt να παίρνουν τη σκυτάλη επί σκηνής.

Στην παράσταση θα υπάρχουν υπέρτιτλοι στα ελληνικά.

Και οι δύο παραστάσεις μετά το Από Μηχανής Θέατρο θα παρουσιαστούν προσεχώς στον Καναδά.

 

Λίγα λόγια για το έργο «Ο Κήπος» - «Tangled Gardens»:

«Ο Κήπος» - «Tangled Gardens» φέρνει κοντά δυο μοναχικούς ανθρώπους σε μια διαδρομή τυχαία και κάποιες φορές κωμική που τους οδηγεί στην εμπιστοσύνη, την βαθιά κατανόηση και τελικά στην αγάπη.

Εκτός από το «Tangled Gardens», το Από Μηχανής Θέατρο έχει τη χαρά να φιλοξενήσει στην Κάτω Σκηνή μια ακόμα παραγωγή της New Fangled Stages με τίτλο «Trashman’s Dilemma» επίσης με την υπογραφή του Bruce Gooch και σκηνοθεσία του θιάσου η οποία έχει ήδη αποσπάσει εξαιρετικές κριτικές στο εξωτερικό. Από την Παρασκευή 30/11 και για 3 Παρασκευές, έως και τις 14/12, στις 18:00.

Στην παράσταση θα υπάρχουν υπέρτιτλοι στα ελληνικά.

 

Λίγα λόγια για το έργο «Trashman’s Dilemma»:

Στο «Trashman’s Dilemma», σε  ένα τοπίο  ερημωμένο από τον πόλεμο, 4 άγνωστοι συναντιούνται καθώς ο κόσμος βαδίζει προς την πλήρη εκμηδένιση, για να ανακαλύψουν και πάλι την γλώσσα, την οικογένεια, τη θυσία, τη ζωή και την ελπίδα. Το «Trashman’s Dilemma» μιλάει σε βάθος για τον “εταιρικό” κόσμο του Trump, του φόβου και της διχόνοιας, στον οποίο ζούμε.