ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΝΕΑ

Τελευταία παράσταση και συζήτηση για το Κιβώτιο στο Studio Μαυρομιχάλη

09.05.18

Μετά από 3 χρόνια επιτυχίας στο Studio Μαυρομιχάλη, αυτήν την Παρασκευή 11 Μαϊου παίζεται η τελευταία παράσταση για το εμβληματικό μυθιστόρημα του Άρη Αλεξάνδρου, «Το Κιβώτιο».

 

Το «Κιβώτιο», παρουσιάζεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στο Studio Μαυρομιχάλη, σε σκηνοθεσία Φώτη Μακρή και Κλεοπάτρας Τολόγκου, με τονΦώτη Μακρή στον κεντρικό ρόλο.

Η παράσταση εκτός από την Αθήνα, έχει παρουσιαστεί σε 28 πόλεις σε όλη την Ελλάδα, καθώς και στην διοργάνωση: «Πάφος – Πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης 2017» στην Κύπρο.

Από την αρχή των παραστάσεων (26 Νοεμβρίου 2015), «Το Κιβώτιο» πλαισιώθηκε από μία σειρά συζητήσεων με το κοινό, μετά το τέλος της κάθε παράστασης. Στις συζητήσεις αυτές προσκλήθηκαν σημαντικά πρόσωπα  από διαφορετικούς χώρους της δημόσιας ζωής, που προσέγγισαν με τον δικό τους τρόπο το έργο του Αλεξάνδρου και τα ζητήματα που προκύπτουν από αυτό, αναδεικνύοντας τις προεκτάσεις του μέχρι σήμερα. Το κοινό αγκάλιασε με πρωτοφανές ενδιαφέρον τόσο την παράσταση όσο και τις συζητήσεις και είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις, να εκφράσει απορίες, να συμμετέχει σε γόνιμο διάλογο.

Ο κύκλος συζητήσεων με το κοινό ολοκληρώνεται για την φετινή περίοδο, με καλεσμένους τους ανθρώπους που στήριξαν αυτά τα τρία χρόνια την παράσταση και τις συζητήσεις.

Οι θεατρολόγοι Μάρθα Κοσκινά και Μελίνα Πλαστή, ο ποιητής, αρχιτέκτων και αντιπρόεδρος του ελληνικού τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας, Αντρέας Γιολάσης, η Υποψήφια Διδάκτωρ Φιλοσοφίας ΕΚΠΑ, Γεωργία Πίσπα και ο συνεργάτης του θεάτρου μας, Νίκος Αργυριάδης, συζητούν μαζί με τον Φώτη Μακρή και φυσικά το κοινό, για το εμβληματικό μυθιστόρημα του Άρη Αλεξάνδρου.

 

* Το Κιβώτιο παίζεται στο Studio Μαυρομιχάλη με τον Φώτη Μαρκή στον μοναδικό ρόλο

Studio Μαυρομιχάλη