Θεατρικά βραβεία Μελίνα Μερκούρη 2020

15 Οκτωβρίου 2020
Θεατρικά βραβεία Μελίνα Μερκούρη 2020
Η φετινή διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί στο Εθνικό Θέατρο REX - Σκηνή Μαρίκα Κοτοπούλη, την Τρίτη 20 Οκτωβρίου στις 20:00.

Ανακοινώθηκαν οι φετινές υποψηφιότητες του φετινού θεατρικού βραβείου Μελίνα Μερκούρη, με τρεις υποψήφιες να διεκδικούν το σημαντικό βραβείο για νέα ηθοποιό. 

- Μαίρη Μηνά για το ρόλο της στην παράσταση της ομάδας Νάμα, "Με λένε Έμμα", σε σκηνοθεσία Ελένης Σκότη.

- Δήμητρα Βλαγκοπούλου για το έργο "Η τραγική ιστορία του Άμλετ, ενός πρίγκιπα της Δανίας" σε σκηνοθεσία και διασκευή του Έκτορα Λυγίζου και της ομάδας Grasshopper

- Ελένη Στεργίου για την παράσταση "Η απαγωγή της Τασούλας: μια ποιητική μυθιστορία" σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μάρκελλου

Η φετινή απονομή θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το Εθνικό Θέατρο. Την επιτροπή του βραβείου αποτελούν οι Μάγια Λυμπεροπούλου (επίτιμη πρόεδρος), Δηώ Καγγελάρη, Ματίνα Καλτάκη, Δημήτρης Λιγνάδης, Μιχαήλ Μαρμαρινός, Ρένη Πιττακή.

Το Bραβείο Μελίνα Μερκούρη απονέμεται κάθε χρόνο προς μια νέα ηθοποιό του θεάτρου, στη μνήμη της ηθοποιού Μελίνας Μερκούρη. Απονεμήθηκε για πρώτη φορά το Μάρτιο του 2007, για το έτος 2006. Κατά την απονομή, η προηγούμενη βραβευθείσα καρφιτσώνει τη νέα κάτοχο του βραβείου με την "καρφίτσα της Μελίνας".