Το "Mistero Buffo" του Ντάριο Φο, με τον Πάνο Βλάχο, ταξιδεύει στον κόσμο.

4 Οκτωβρίου 2017  |  από Αρίων Γράψας
Το
Ο Πάνος Βλάχος ενσαρκώνει τον "Mistero Buffo" και ταξιδεύει σε διάφορες πόλεις του εξωτερικού

Το Mistero Buffo του Ντάριο Φο είναι ένα από τα πιο γνωστά έργα του Ιταλού Νομπελίστα συγγραφέα, με το οποίο ο ίδιος ταξίδεψε τον κόσμο ερμηνεύοντας τον ρόλο του Guillare, ενός κλόουν που αφηγείται ιστορίες της Βίβλου. Ακολουθώντας τα βήματα του Φο, η παράσταση του Mistero Buffo, έκανε πρεμιέρα τον Μάιο του 2016 στην Νέα Υόρκη στο Balcony Theater της West Park Presbeterian Church, ενώ επαναλήφθηκε λίγο αργότερα, στην ίδια πόλη, στο πλαίσιο του United Solo Theater Festival, όπου απέσπασε και το βραβείο του Best Physical Theater Show 2016. Tον Ιούνιο του 2017, το Mistero Buffo πήρε μέρος στο Hollywood Fringe Festival στο Λος Άντζελες, όπου βραβεύτηκε με το Hollywood Fringe Producer’s Award 2017, ενώ τον Σεπτέμβριο, ο Guillare βρέθηκε σε ένα ακόμα μεγάλο θεατρικό κέντρο των ΗΠΑ, το Chicago., συμμετέχοντας στο Chicago Fringe Festival.

Τον Οκτώβριο, το Mistero Buffo φιλοξενείται από το Acre International Fringe Festival στο Ισραήλ. Οι παραστάσεις θα γίνουν στην παραθαλάσσια ιστορική πόλη Άκρα στις 8, 9 και 10 Οκτωβρίου. Τον Φεβρουάριο του 2018, η ίδια παράσταση θα παρουσιαστεί και στο Λονδίνο σε παραγωγή της Ark4Art!

 Η παράσταση

Το Mistero Buffo, σε σκηνοθεσία Λητώς Τριανταφυλλίδου, είναι μια αναπαράσταση του Μυστικού Δείπνου με οικοδεσπότη έναν κλόουν. Μέσα από μονολόγους, αφηγηματικές και δραματικές στιγμές, διαλογικές σκηνές και “σκηνές πλήθους” (δοσμένες πάντα από έναν ηθοποιό), ο Guillare διαδίδει το επαναστατικό του μήνυμα ενάντια σε κάθε σύστημα που χρησιμοποιεί τακτικές εκφοβισμού για να επιβληθεί. Ο ηθοποιός Πάνος Βλάχος ερμηνεύει πλήθος χαρακτήρων, δίνοντας μια ερμηνεία υψηλών απαιτήσεων κι επιτυγχάνοντας μια πολιτική και καλλιτεχνική δήλωση, ανάλογη της αξιοσημείωτης πορείας του έργου.