MOBY DICK

Christmas Theater

Musical Δραματοποιημένη Λογοτεχνία 2022
watchlist
-
- χρήστες
-
βαθμολόγησε
Ο Moby Dick επιστρέφει. Ένα από τα σπουδαιότερα έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας όλων των εποχών μετατρέπεται σε μιούζικαλ από τον Δημήτρη Παπαδημητρίου, σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα.

Ένα απλό παραμύθι ή μια περιπέτεια στη θάλασσα; Το βιβλίο που διασκευάστηκε περισσότερο από κάθε άλλο από την πρώτη του έκδοση το 1851 έως και σήμερα, έρχεται στη σκηνή του Christmas Theater. Η ιστορία ενός καπετάνιου που θέλει να πάρει εκδίκηση σκοτώνοντας μια τεράστια λευκή φάλαινα η οποία, σε προηγούμενο ταξίδι του, είχε επιτεθεί στο πλήρωμα, τον ίδιο αλλά και το πλοίο του, μοιάζει να είναι η ίδια ιστορία που η ανθρωπότητα όπως την γνωρίζουμε σήμερα, έχει τόσο πολλή ανάγκη. Έναν πολυδιάστατο MOBY DICK.

Στο έργο αυτό, ο καπετάνιος Αχαάβ, καταλήγει ο πιο συγκινητικός Άγιος. Ζητά με απαράμιλλη γενναιότητα να θυσιασθεί για να εισακουσθεί από τον αδιάφορο σκληρό Πατέρα η ανάγκη του για ελευθερία και αγάπη. Και, σαν όλους τους Άγιους, έχει πάρει μαζί του εν τέλει όλο το πλήρωμα του που δεν είναι άλλο από τους θεατές, που καλούνται να διαλέξουν «στρατόπεδο» μεταξύ του ιδεολόγου μαχητή της Αλήθειας Αχαάβ, του γενναίου πρώτου υποπλοιάρχου Στάρμπακ, του δεύτερου υποπλοιάρχου Σταμπ, του ρεαλιστή Φλασκ και του ιστορικού καταγραφέα Ισμαήλ. Γιατί όπως όλα τα αριστουργήματα, έτσι και ο MOBY DICK είναι ένα αιώνιο γενετικό εργαστήρι ιδεών. Αρκεί να βάλεις τις σωστές έννοιες στην ίδια ιστορία και αυτές με τη σειρά τους θα αναπαράγονται και θα αναπαράγουν.

Ο Δημήτρης Παπαδημητρίου, σε συνεργασία με τον Γιάννη Κακλέα, φέρνει στο Christmas Theater μια ιστορία που τον σημάδεψε από τα παιδικά του χρόνια έως και σήμερα. Μια ιστορία που στα μάτια πολλών, είναι πάντα επίκαιρη. Ο MOBY DICK αφήνει πίσω του τις λέξεις και αποτυπώνεται με συναίσθημα σε μια συγκλονιστική περιπέτεια για τη ζωή στη θάλασσα και τη φαλαινοθηρία χρησιμοποιώντας 3D graphics και ολογράμματα.

 

Ηθοποιοί

Νίκος Σπανάτης
Γάλλος σιτιστής
Νικόλαος Καραγκιαούρης
Πατήρ Μέιπλς/Φεϋνταλλάχ
Δημήτρης Γεωργαλάς
Μπιλνταντ/Ξυλουργός Σματ/Ναύτης από νήσο Μαν
Αντώνης Βλάχος
Ηλιού/Ναύτης Ιρλανδός/Ναύτης από την Ανατολή
Jerome Kaluta
Μάγειρας Φλις
Ορφέας Τσαρέκας
Ναύτης Ναντακετιανός
Αλέξανδρος Ψυχράμης
Σιδεράς Περθ/Ναύτης Ισπανός
Γρηγόρης Ποιμενίδης
Ναύτης Μαλτέζος
Γιάννης Στόλλας
Πέτρος Κιβούρης/Πέλεγκ/Ναύτης από Λονγκ Άιλαντ