Άλκηστη

Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου

Αρχαίο Δράμα 2022 11 
watchlist
-
- χρήστες
-
βαθμολόγησε
Μία παράσταση αρχαίο δράμα. Παραγωγή του 2022. Ανέβηκε στο θέατρο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου. Παρουσιάστηκε στο Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου.

Ένα αλλόκοτο έργο: μια γυναίκα θυσιάζει τη ζωή της για να σώσει τη ζωή του ετοιμοθάνατου άντρα της. Θρήνοι, διαπραγματεύσεις, διαφωνίες· ποιος δεν φοβάται να πεθάνει, ποιος δικαιούται περισσότερο να ζήσει. Εντέλει, ο Ηρακλής κατεβαίνει στον Άδη για να φέρει πίσω την Άλκηστη, μόνο που τώρα η ηρωίδα είναι μια ξένη για την οικογένειά της.

Η μετάκληση στην Επίδαυρο του ιδρυτή του διάσημου Theater Hollandia (1985) και από τους πρωτεργάτες της ευρωπαϊκής θεατρικής πρωτοπορίας, Ολλανδού Γιόχαν Σίμονς είναι γεγονός διεθνούς εμβέλειας. Ο Σίμονς, που επισκέφθηκε πρώτη φορά στο Φεστιβάλ το 2002 με τις Βάκχες του Ευριπίδη και επανήλθε το 2009 με το Καζιμίρ και Καρολίνα του Χόρβατ σε συν-σκηνοθεσία με τον συνεργάτη του Paul Koek, είναι γνωστός για την μουσική προσέγγισή του στα κείμενα και την εντυπωσιακά μινιμαλιστική αισθητική του. Στο νέο αυτό έργο, ο διεθνής σκηνοθέτης επιχειρεί μια σύγχρονη μεταγραφή της Άλκηστης με όχημα τη μουσική της ομώνυμης όπερας του Γκλουκ τοποθετώντας τέσσερις τραγουδιστές και ένα εκκλησιαστικό όργανο στη θέση του Χορού.

Με ελληνικούς και αγγλικούς υπέρτιτλους

Συντελεστές

Σκηνοθεσία Johan Simons

Δραματουργία Susanne Winnacker

Σκηνικά Johannes Schütz

Κοστούμια Greta Goiris

Μουσική σύνθεση Steven Prengels

Φωτισμοί Bernd Felder

Βίντεο Voxi Bärenklau

Σχεδιασμός ήχου Will-Jan Pielage

Φωνητική διδασκαλία Roswitha Diericks

Βοηθός σκηνοθέτη David Goldmann

Βοηθοί σκηνογράφου Ingrid Pons i Miras, Anita Ackva

Βοηθοί ενδυματολόγου Flora Kruppa, Isabela Voicu

Κατασκευές Oliver Kroll

Διεύθυνση σκηνής Uwe Marx

Τεχνικός σκηνικών Frank Engel

Τεχνικός βίντεο Nils Jäger

Τεχνικός ήχου Jordy Zoet

Ραδιοτεχνικός Yannick de Wit

Συνεργασία στα κοστούμια Hannah Brüggemann, Cornelia Fischer, Britta Brodda          ,

Υποβολέας Isabell Weiland

Καλλιτεχνική διεύθυνση – Ειδική συμμετοχή Sabine Krüger

Καλλιτεχνικό γραφείο Beatrix Feldmann

Οδηγός Ali Tugrul

Παίζουν Anne Rietmeijer (Άλκηστη), Steven Scharf (Άδμητος), Elsie de Brauw (Τροφός), Pierre Bokma (Ηρακλής), Stefan Hunstein (Πατέρας), Dominik Dos-Reis, Ann Göbel (Παιδιά), Viktor IJdens (Απόλλων), Lukas von der Lühe (Θάνατος)

Συμμετέχουν Merle Bader σοπράνο, Natalija Radosavljevic σοπράνο, Sarah-Léna Winterberg άλτο, Luzia Ostermann άλτο, Christopher Bruckman / Boris Gurevich εκκλησιαστικό όργανο

Συγγραφέας
Ευριπίδης