Αθανασία

Ιλίσια - Βολανάκης

Κοινωνικό 2018
watchlist
6 / 10
2 χρήστες
-
βαθμολόγησε
Μία παράσταση κοινωνικό. Σκηνοθεσία Χρήστος Δήμας. Με τους Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους, Έλενα Χαραλαμπούδη, Νίκος Βαρδάκας. Παραγωγή του 2018. Ανέβηκε στο θέατρο Ιλίσια - Βολανάκης.
Η παράσταση θίγει το θέμα της ευθανασίας. Πρόκειται για ένα καυτό ζήτημα των τελευταίων δεκαετιών στον δυτικό κόσμο που δίνει την αφορμή για προβληματισμό και αναθεώρηση προτεραιοτήτων που θέτει ο σύγχρονος άνθρωπος.
Πρόκειται για ένα πρωτότυπο θεατρικό έργο όπου συνυπάρχουν η συγκίνηση, το χιούμορ, ο θυμός, η οδύνη και η λύτρωση. Στην τρίτη του θεατρική δουλειά ο κινηματογραφικός σκηνοθέτης Χρήστος Δήμας, παρουσιάζει την «Αθανασία» ένα δικό του κείμενο που αποκτά επί σκηνής τη μορφή τρισδιάστατης κινηματογραφικής αφήγησης.
Όταν σηκώνεται η αυλαία, παρουσιάζονται οι Έλενα Χαραλαμπούδη και Νίκος Βαρδάκας. Πρωταγωνίστρια είναι όμως η  Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους στον ρόλο της Όλιας, μιας γυναίκας που βλέπουμε τη ζωή της να ξετυλίγεται από την παιδική της ηλικία για να φτάσει νεαρή, ώριμη γυναίκα στις μεγάλες απώλειες. Όλα όσα θεωρεί δεδομένα και ελεγχόμενα θα αλλάξουν από τη μια στιγμή στην άλλη όταν ένα τροχαίο την καθηλώνει στην αναπηρική καρέκλα.
Ξεκίνησε
08/01/2018
Τελείωσε
27/03/2018
Κατηγορία
Έτος
2018