Δαίμονες

Παλλάς

Όπερα 2013
watchlist
-
- χρήστες
-
βαθμολόγησε
Μία παράσταση όπερα. Σκηνοθεσία Γιάννης Κακλέας. Με τους Κωνσταντίνος Μπιμπής, Εβελίνα Παπούλια, Νικόλας Παπαδομιχελάκης, Μαρίνα Σάττι, Ιβάν Σβιτάιλο κ.α. Παραγωγή του 2013. Ανέβηκε στο θέατρο Παλλάς.

16ος αιώνας - Κεντρική Ευρώπη.

Χαμένοι μέσα στην πυκνή ομίχλη μιας παγωμένης νύχτας, κάπου δέκα πιστοί του Σατανά, παραληρώντας από έκσταση, δοξάζουν τον Αχριμάν. Η Μάγισσα ολοκληρώνει τη μακάβρια ιεροτελεστία, θυσιάζοντας ένα δεκαεξάχρονο κορίτσι στον Άρχοντα του Σκότους και τον καλεί να έρθει κι αυτός στο Σαββατιάτικό τους πάρτι. O Τράγος του Μεντές ανεξήγητα και με μυστηριώδη τρόπο, παρουσιάζεται ανάμεσά τους και οι Σατανιστές, σε κατάσταση ξέφρενου παροξυσμού, παραδίδονται σε ένα ντελίριο παραφροσύνης. Ξαφνικά, ο Ιερός Εξεταστής, συνοδευόμενος από μια ομάδα στρατιωτών, διακόπτει την σατανική τελετουργία, συλλαμβάνει την Mάγισσα και την βασανίζει έως ότου αυτή μαρτυράει πως είναι αιρετική και οπαδός του Σατανά. Παίρνει την μαρτυρία της στην Βασίλισσα και ενώ το οργισμένο πλήθος ουρλιάζει «Θάνατος... Θάνατος...», την πιέζει να δώσει την συγκατάθεσή της για να κάψουν τη Μάγισσα στην πυρά. Η Βασίλισσα τελικά πείθεται και η Mάγισσα θανατώνεται. Προτού όμως πεθάνει, γυρνά απειλητική στη Βασίλισσα και με σπαρακτική φωνή της λέει: «Όσο για σένα, να το θυμηθείς. Κάποια άλλη στιγμή, σε μιαν άλλη ζωή θα τα ξαναπούμε...Σε μιαν άλλη ζωή θα βρεθούμε εγώ κι εσύ...»

21ος αιώνας - Νέα Υόρκη

Είμαστε στη Νέα Υόρκη. Ένας σύγχρονος θίασος κάνει πρόβα ένα σαιξπηρικό έργο σε ένα μικρό θεατράκι Off-Broadway. Εκεί βρίσκουμε τη Ροζάνα (Βασίλισσα στο Μεσαίωνα) να είναι η πρωταγωνίστρια του έργου, και τη Λόα (Μάγισσα στο Μεσαίωνα) να είναι ένα από τα μέλη του θιάσου. Τα δύο κορίτσια δε φαίνονται να γνωρίζουν οτιδήποτε για την προηγούμενή τους ύπαρξη ενώ η Λόα φαίνεται να μη συμπαθεί τη Ροζάνα. Η Λόα παρουσιάζεται να είχε κάποιο δεσμό με τον Ντάνιελ, το σκηνοθέτη του έργου. Αυτός, όμως, είναι τώρα ερωτευμένος με τη Ροζάνα. Η Λόα προσπαθεί να ξανακερδίσει το Ντάνιελ, αποτυγχάνει και μέσα στην απόγνωσή της, μπλέκεται με μια ομάδα Βουντού. Σε κατάσταση υστερίας, η Λόα παρακαλεί τον Ταμπάλα, το Θεό του Βουντού, να τη βοηθήσει να εκδικηθεί. Ενώ όλος ο θίασος περιμένει με αγωνία να βγουν οι κριτικές, παράξενα και ανεξήγητα φαινόμενα συμβαίνουν γύρω τους και ο Ντάνιελ αρχίζει να αλλάζει περίεργα.