10 μικροί νέγροι

Νέος Ακάδημος

Δραματοποιημένη Λογοτεχνία 2019 24 
watchlist
6 / 10
1 χρήστης
-
βαθμολόγησε
Μία παράσταση δραματοποιημένη λογοτεχνία. Σκηνοθεσία Ρέινα Εσκενάζυ. Με τους Αργύρης Αγγέλου, Βασίλης Ευταξόπουλος, Άρης Λεμπεσόπουλος, Φίλιππος Σοφιανός, Παύλος Ευαγγελόπουλος κ.α. Παραγωγή του 2019. Ανέβηκε στο θέατρο Νέος Ακάδημος.

Το συναρπαστικό αριστούργημα της Άγκαθα Κρίστι “10 Μικροί Νέγροι” (And Then There Were None), το πιο πολυδιαβασμένο αστυνομικό μυθιστόρημα όλων των εποχών, ανεβαίνει την θεατρική περίοδο 2019-2020 στον ΝΕΟ Ακάδημο, σε μια μεγάλη παραγωγή, με All Star Cast από τις 14 Οκτωβρίου.

Λίγα λόγια για την υπόθεση του έργου:

Στην βρετανική ακτή του Ντέβον, υπάρχει ένα ιδιόκτητο νησάκι, που λόγω της μορφής του ονομάζεται το Νησί του Νέγρου. Ο αρχικός ιδιοκτήτης του, ένας πάμπλουτος αμερικάνος,  έχει χτίσει σε αυτό μία υπέροχη έπαυλη. Ο τωρινός ιδιοκτήτης αποτελεί μυστήριο, καθώς υπάρχουν μόνο συγκεχυμένες πληροφορίες γι’ αυτόν.

10 άνθρωποι που δεν γνωρίζονται και που φαινομενικά δεν έχουν κανένα κοινό στοιχείο μεταξύ τους, προσκαλούνται να περάσουν ένα Σαββατοκύριακο στην έπαυλη. Η μόνη πρόσβαση στο νησί γίνεται με βάρκα, ο βαρκάρης είναι ο μόνος άνθρωπος που μπορεί να πηγαινοέρχεται όταν ο καιρός είναι καλός. Όλοι όσοι βρίσκονται στην έπαυλη, ενημερώνονται από το πρώτο βράδυ πως θεωρούνται ένοχοι, (ο καθένας) για ένα έγκλημα που έχει μείνει κρυφό και για το οποίο έχουν καταφέρει να μείνουν ατιμώρητοι από την ανθρώπινη δικαιοσύνη.

Καθώς ο καιρός χαλάει και τα μαύρα σύννεφα της καιταιγίδας καλύπτουν απειλητικά το νησί, οι 10 άνθρωποι που βρίσκονται στην έπαυλη δεν μπορούν να ξεφύγουν. Το μυστήριο για το ποιος τους κάλεσε εκεί, παύει να τους απασχολεί όταν ξαφνικά ο πρώτος από αυτούς «πέφτει» νεκρός. Η αρχή μας σειράς μυστήριων θανάτων, που φαίνεται να είναι εμπνευσμένοι από ένα παλιό παιδικό ποίημα, ωθεί τον φόβο και τις υποψίες στα άκρα!

Ποιος είναι άραγε ο επόμενος; Και ποιος είναι αυτός που έχει πάρει τον νόμο στα χέρια του και, στυγνά, τιμωρεί με θάνατο;

Κριτικές χρηστών

Giota Flesiopoulou

6/10
SPOILER!
Θα έλεγα μια απλώς καλή παράσταση χωρίς να μπορώ να πω ότι με ενθουσίασε.Καλες ερμηνείες από τον σύνολο των ηθοποιών με τον κ.Αρη Λεμπεσοπουλο να υπερτερεί παίρνοντας σχεδόν όλο το έργο έργο πάνω του ενώ αντιθέτως η κ Μπρέμπου μου φάνηκε βοβερα υποτονική και με κακη άρθρωση.Η Σκηνοθεσία αρκετά καλή από την κα Εσκενάζυ χωρίς να πετύχει απόλυτα και το suspense στο θεατή οπως αρμόζει σε ένα τέτοιο έργο της Αγκαθα Κρίστι.
Όσο για το θέατρο έχω να παρατηρήσω ότι δεν επιτρέπεται σε ένα πρόσφατα ανακαινισμένο χώρο να μη έχουν προβλέψει καθόλου πως θα κατέβει κάποιος με κινητικά προβλήματα 2 ορόφους σκαλιά χωρίς ασανσέρ και ράμπα για τους ΑΜΕΑ. .
0