Έρως Αγάπη

Ατροπος - Διεθνές Κέντρο Θεάτρου

Σκηνική Σύνθεση 2020
watchlist
-
- χρήστες
-
βαθμολόγησε
Videos
Trailer 01:23

Η αγάπη είναι ο λόγος της ύπαρξης. Ακόμα καλύτερα, είναι ο λόγος από τον οποίο υπάρχει ο άνθρωπος. Από αγάπη δημιουργεί, από αγάπη ονειρεύεται, προσεύχεται.. Από αγάπη αποκτά πρόσωπο…
Και ο έρωτας: Πού αρχίζει και πού τελειώνει; Ή μήπως δεν τελειώνει, αλλά μεταμορφώνεται; Περιλαμβάνει την αγάπη; Το πάθος; Μήπως ο έρωτας είναι η αναπόφευκτη δοκιμασία στον δρόμο προς την αγάπη; Μήπως δηλαδή ο έρως ξεκινά από το ΕΣΥ για να καταλήξει στο ΕΓΩ ενώ η αγάπη υπάρχει στο ΕΣΥ για να καταλήξει στο ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΜΕΝΟ ΕΣΥ.
Η βαθειά αγάπη αναπόφευκτα οδηγεί σε μεταμόρφωση. Στο διάβα της αναμετράται με εσωτερικούς και εξωτερικούς «δαίμονες»… Ανήκει δηλαδή στη σφαίρα του πικρού σε αντίθεση με τον θάνατο που ανήκει στη σφαίρα του γλυκού. Η αγάπη δεν παραγγέλνεται, δεν περιγράφεται ούτε εξηγείται. Επί της ουσίας ανήκει στο σύμπαν της ποίησης, της προσωπικής εμπειρίας, της ακύρωσης του ιδίου θελήματος.
Όσο ο άνθρωπος δεν αναζητά στη σχέση άλλη μια εμπειρία αλλά την απόκτηση προσώπου, τότε η σχέση γίνεται ο κορμός που «άνωθεν» αντλεί αγάπη, έρωτα, στοργή για να τα κάνει κλαδιά, φύλα, καρπούς και να αναπτυχθεί προς τα έσχατα των εσχάτων…

Η παράσταση «ΕΡΩΣ ΑΓΑΠΗ» αποτελεί την ανάπτυξη θεατρικής δράσης σε μορφή σωματικής, φωνητικής και γεωμετρικής «παρτιτούρας», καρπό της μακρόχρονης έρευνας του Σταμάτη Ευσταθίου πάνω στο θέμα Έρως-αγάπη-στοργή με ομάδες ηθοποιών από διάφορες κουλτούρες του κόσμου. Στη συγκεκριμένη παράσταση 5 γυναίκες ηθοποιοί αναπνέουν, αντανακλούν, λαχταρούν αγάπη. Περνάνε διαδοχικά τόσο σε ατομικό όσο και σε ομαδικό επίπεδο τις φάσεις της αναζήτησης μιας ύπαρξης, της συνάντησης, της δοκιμασίας και της αλλαγής του εαυτού. Τα κείμενα αναφοράς είναι το «Συμπόσιο» του Πλάτωνα και τα Βιβλικά «Άσμα ασμάτων» και η Προς Κορινθίους επιστολή του Αποστόλου Παύλου (Ύμνος της Αγάπης). Επιπλέον οι ίδιες οι ηθοποιοί γράφουν δικά τους κείμενα και χρησιμοποιούν παραδοσιακά ελληνικά και ξένα τραγούδια.

Ξεκίνησε
06/03/2020
Τελείωσε
04/04/2020
Κατηγορία
Έτος
2020
Διάρκεια
80'