Φυλές

Σταθμός

Κοινωνικό 2019 22 
watchlist
-
- χρήστες
-
βαθμολόγησε
Η παράσταση θα προβάλλεται σε online streaming στις 26,27 & 28 Μαρτίου.
Κριτική unstage
Φυλές: Ανήκειν, μια συνεχής μάχη. — Φυλές: μια παράσταση που σε ξεσκίζει. Οι ήρωες, επί σκηνής, πασχίζουν να ανήκουν. Πασχίζουν να ανήκουν σε μια «φυλή».
Διαβάσε ολόκληρη την κριτική
Videos
Trailer 01:25

Η παράσταση του Τάκη Τζαμαργιά που αγαπήθηκε από το κοινό και τους κριτικούς όσο λίγες την προηγούμενη θεατρική σεζόν επιστρέφει στο Θέατρο Σταθμός για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων με μια εξαιρετική διανομή.

Το πολυβραβευμένο έργο της Νίνα Ρέιν Φυλές (Drama Desk Award for Outstanding Play, New York Drama Critics’ Circle Award, Off-Broadway Alliance Award – Best Play, υποψήφιο για Olivier Award) που ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε μετάφραση της Έρις Κύργια, επεξεργάζεται δεξιοτεχνικά το χιούμορ και τη συγκίνηση σε μια σειρά ευαίσθητων θεμάτων: την απουσία ενσυναίσθησης ακόμα κι ανάμεσα στους πιο στενούς ανθρώπινους δεσμούς, τα όρια της λεκτικής επικοινωνίας, την ανάγκη να ανήκεις σε μια φυλή παρά τα όποια αδιέξοδά της.

Ο Μπίλυ, αν και εκ γενετής κωφός, έχει μεγαλώσει «φυσιολογικά» μέσα σε μια οικογένεια που έχει κάνει τα πάντα για να αμβλύνει τις συνέπειες της διαφορετικότητάς του. Η εισβολή όμως της Σύλβιας στον μικρόκοσμο της οικογένειας ανατρέπει ό,τι ίσχυε ως τότε.

Τελικά ο λόγος μπορεί να είναι τόσο περιοριστικός όσο η σιωπή; Και η σιωπή μπορεί να είναι το ίδιο εύγλωττη με το λόγο;

Ξεκίνησε
26/03/2021
Τελείωσε
28/03/2021
Κατηγορία
Έτος
2019
Διάρκεια
110'