γάλα, αίμα

Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου

Δράμα 2021
watchlist
-
- χρήστες
-
βαθμολόγησε
Μία παράσταση δράμα. Σκηνοθεσία Γιάννος Περλέγκας. Με τους Έλενα Τοπαλίδου, Γιάννος Περλέγκας, Σύρμω Κεκέ, Μιχάλης Τιτόπουλος, Μάγδα Καυκούλα κ.α. Παραγωγή του 2021. Ανέβηκε στο θέατρο Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου. Παρουσιάστηκε στο Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου.

Το καλοκαίρι του ’58, σ’ ένα χωριό της ελληνικής επαρχίας, μια γυναίκα σκοτώνει τα δυο της παιδιά. Σύμφωνα με τη συγγραφέα, Αλεξάνδρα Κ*, το έργο μεταφέρει τη Μήδεια σε μια εποχή που η γυναίκα μόλις αρχίζει να αντιλαμβάνεται πως η ζωή δεν επιφυλάσσει την ίδια τύχη στα δύο φύλα. Η Ξένη έχει περάσει χρόνια περιορισμένη στους ρόλους της κόρης, της συζύγου και της μητέρας, υπό το άγρυπνο μάτι της στενής κοινωνίας όπου την έφεραν να ζήσει. Όταν ο άντρας της παντρεύεται μιαν άλλη γυναίκα, και η ίδια δεν έχει πια κανέναν ρόλο να υπηρετήσει, ψάχνει να βρει τι έχει απομείνει απ’ αυτήν ακόμα ζωντανό.

Μια γραφή με ιδιαίτερη έμφαση στη φόρμα και στον ρυθμό, που θα αναδειχτεί μέσα από τη σκηνοθεσία του Γιάννου Περλέγκα.

Με ελληνικούς και αγγλικούς υπέρτιτλους

Η κεντρική φωτογραφία προέρχεται από το προσωπικό αρχείο του Σωκράτη Κουγέα και υπάρχει στο βιβλίο Τραγούδια του κάτω κόσμου - Μοιρολόγια της Μεσσηνιακής Μάνης (εκδ. Το Ροδακιό)