Γύρω γύρω μήνες

Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης

Παιδικό 2016
watchlist
-
- χρήστες
-
βαθμολόγησε
Με αφορμή το παραδοσιακό παραμύθι «Η κυρά Καλή και οι 12 μήνες», η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος προτείνει μια μουσικοπαιδαγωγική παράσταση, μια θεατρική και μουσική δράση για παιδιά από 3 ετών, η οποία φέρνει στο επίκεντρο παραδοσιακά έθιμα και παιχνίδια της αυλής.

Στην παράσταση «Γύρω-γύρω μήνες» η διάδραση με τους ηθοποιούς και η συμμετοχή των παιδιών γίνονται ο κορμός γύρω από τον οποίο στήνεται, κάθε φορά, μια χαρούμενη γιορτή. Ο χώρος όπου θα φιλοξενηθούν οι λίγες, εορταστικές, παραστάσεις στην Αθήνα, το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης στην Πλάκα, προσφέρει το ευρύτερο σκηνικό, που αγκαλιάζει τα πρωτότυπα σκηνικά αντικείμενα, τα μουσικά όργανα, τις κούκλες, τα καπέλα που ακολουθούν την παράσταση σε κάθε μήνα, σε κάθε εποχή, σε κάθε σχολειό, σε κάθε διαφορετικό περιβάλλον.

Δρόμο παίρνει, δρόμο αφήνει η κυρά Καλή και φτάνει στο παλάτι του γέρο-Χρόνου, όπου γνωρίζει και συστήνει μήνες και εποχές, με παινέματα, με βλέμμα ξύπνιο και ανοιχτή καρδιά, με έμφαση στα ξεχωριστά χαρίσματα. Αναδεικνύει τα καλούδια σε κάθε έναν από τους μήνες που συναντά, τον ευχαριστεί για τα δώρα που προσφέρει και για τις ομορφιές του.

Η παράσταση αλλάζει, όπως αλλάζουν οι μήνες και οι εποχές. Τις καθημερινές ταξιδεύει μέσα στις σχολικές αίθουσες, προσφέροντας μια ολοκληρωμένη θεατρική εμπειρία σε παιδιά νηπιαγωγείου και δημοτικού, αλλά και πολύτιμα εκπαιδευτικά εργαλεία στους δασκάλους τους. Η παράσταση «Γύρω-γύρω μήνες», όπως και οι υπόλοιπες παραστάσεις της θεατρικής ομάδας Μικρός Νότος («Ο Κουκουμπλής» και «Αισώπου Κόμιξ!»), φιλοξενούνται στην ιστοσελίδα e-yliko του Υπουργείου Παιδείας.

Βοηθός σκηνοθέτη
Τατού Αγγελική Δέδε
Συγγραφέας
Πέτρος Δαμουλής
Σκηνογράφος
Πέτρος Δαμουλής
Επιμέλεια κίνησης
Τατού Αγγελική Δέδε
Σκηνικά αντικείμενα/ μάσκες
Μαργαρίτα Τζαννέτου
Ξεκίνησε
04/12/2016
Τελείωσε
30/12/2016
Κατηγορία
Έτος
2016
Διάρκεια
60'