Η διαθήκη

Θέατρο του Μύλου

Δραματοποιημένη Λογοτεχνία 2009
watchlist
-
- χρήστες
-
βαθμολόγησε
Βασισμένο στο διήγημα του Δημήτρη Χατζή Η διαθήκη του καθηγητή

Το έργο είναι μια καυστικά σάτιρα κάθε φαύλου κατεστημένου που προσπαθεί να ξεσκεπάσει το πρόσωπο της εξουσίας, τα γρανάζια που την κινούν και να αποκαλύψει την παρακμή των αξιών, των θεσμών και των ανθρώπων που ζουν σε μια επαρχιακή πόλη στα δύσκολα μετεμφυλιακά χρόνια.
Όμως στη σαπίλα αυτή ο καθηγητής Ραλλίδης της διαθήκης, βλέπει τη διαφθορά και απομονώνεται «απροσπέλαστος» για να μείνει αμόλυντος, με την ελπίδα πως η νέα γενιά θα δημιουργήσει καλύτερες συνθήκες ζωής. Αν και το έργο αναφέρεται σε μια παλαιότερη εποχή, δείχνει σαν να γράφτηκε για όσα συμβαίνουν σήμερα και η μόνη ελπίδα και πάλι στηρίζεται στη νέα γενιά που δείχνει να ασφυκτιά με όσα οι παλιοί της παρέδωσαν και να αντιδρά, αποφασισμένη να διεκδικήσει όσα δικαιούται.
Η παράσταση είναι αφιερωμένη στους νέους και σ΄ εκείνους τους καθηγητές που εξασκούν το λειτούργημά τους με αυταπάρνηση.
Η «ΔΙΑΘΗΚΗ» είναι ένα έργο, ζωντανό, συναρπαστικό, καθαρά Ελληνικό, με σπαρταριστό αληθινό λόγο και η σάτιρά του συνοδεύεται από μουσική και τραγούδια που βγαίνουν μέσα από τη δράση του έργου.