Η τελευταία μαγνητοταινία του Κραπ

Θησείον, Ενα Θέατρο Για Τις Τέχνες

Μονόλογος 2016
watchlist
-
- χρήστες
-
βαθμολόγησε
Videos
Trailer 00:44

Οι άνθρωποι ορμώνται να λένε ιστορίες από την εμπειρία της αναθύμησης ενός περιστατικού ή ενός ανθρώπου. Η πράξη του να εκφράζει κανείς αυτό που θυμάται είναι στην πραγματικότητα [...] μια πράξη ανα-περιγραφής.
Αν Μπόγκαρτ

O σκηνοθέτης κι ερμηνευτής Αντώνης Αντωνόπουλος, μέλος της ομάδας Vasistas από το 2012, που παρουσίασε με μεγάλη επιτυχία στο Φεστιβάλ Αθηνών τις «Απολογίες 4&5», σε σκηνοθεσία Αργυρώς Χιώτη, μετά τη συμμετοχή του στην παράσταση «Περιμένοντας τον Godot» του Samuel Beckett, σε σκηνοθεσία Νατάσας Τριανταφύλλη που ανέβηκε στο Μουσείο Μπενάκη, επανασυστήνει στο θησείον, ΕΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΧΝΕΣ, για οχτώ μόνο παραστάσεις, το έργο που σκηνοθετεί και ερμηνεύει ο ίδιος «Η τελευταία μαγνητοταινία του Κραπ» του Σάμουελ Μπέκετ, σε συμπαραγωγή με το Bios.TESLA.

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ | Η μνήμη ως αναπαράσταση

Ένα απόγευμα στο μέλλον. Ο Κραπ, κάθε χρόνο την ημέρα των γενεθλίων του, ηχογραφεί μια μαγνητοταινία με τα σημαντικότερα γεγονότα του περασμένου έτους. Πριν την καινούρια ηχογράφηση ακούει μια παλαιότερη. Στα εξηκοστά ένατα γενέθλιά του έρχεται αντιμέτωπος με τις αποφάσεις που πήρε 30 χρόνια πριν. Χρησιμοποιώντας ένα βιντεοσκοπημένο υλικό δράσεων - όπου πρωταγωνιστής είναι ένας ηλικιωμένος άνδρας - ένας νεότερος ηθοποιός προσπαθεί να τις ανακατασκευάσει.

Οι μαγνητοταινίες του παρελθόντος ηχογραφούνται ζωντανά. Το βίντεο και η ηχογράφηση δημιουργούν το παρόν και παράλληλα ανασυνθέτουν το παρελθόν. Οι χρόνοι αυτοί συνυπάρχουν, ο ηθοποιός συνομιλεί με την ηλικιωμένη προβολή του εαυτού του· όπως ο Κραπ - μέσω των μαγνητοταινιών - με τον νεότερο εαυτό του. Απέναντι του.

Ο Κραπ και η μελλοντική του εκδοχή καλούνται να συνυπάρξουν

Βοηθός σκηνοθέτη
Ευδοξία Ανδρουλιδάκη
Συγγραφέας
Σάμιουελ Μπέκετ
Σκηνογράφος
Ιωάννα Τσάμη
Βοηθός σκηνογράφου
Βασιλική Σουρρή
Ενδυματολόγος
Ιωάννα Τσάμη
Βοηθός ενδυματολόγου
Βασιλική Σουρρή
Ηχολήπτης/Σχεδιασμός ήχου
Δημήτρης Καμαρωτός
Φωτογράφος
Γκέλυ Καλαμπάκα
Χορογράφος
Σταυρούλα Σιάμου
Ξεκίνησε
17/10/2016
Τελείωσε
08/11/2016
Κατηγορία
Έτος
2016
Διάρκεια
70'