Ιππής

ΚΘΒΕ-Βασιλικό Θέατρο

Κωμωδία 2012
watchlist
-
- χρήστες
-
βαθμολόγησε
Μία παράσταση κωμωδία. Σκηνοθεσία Σταμάτης Φασουλής. Με τους Γιώργος Παπαγεωργίου, Πυγμαλίωνας Δαδακαρίδης, Πέτρος Φιλιππίδης, Δημήτρης Διακοσάββας, Γιώργος Καύκας κ.α. Παραγωγή του 2012. Ανέβηκε στο θέατρο ΚΘΒΕ-Βασιλικό Θέατρο.

Οι «Ιππής» περιγράφουν τον αγώνα για την εξουσία μεταξύ του Παφλαγόνα και του Αλλαντοπώλη, διακωμωδώντας τον τρόπο που ασκείται η πολιτική προκειμένου να αποκτηθεί η εύνοια των πολιτών. Καθοριστικό ρόλο στο ποιος θα υπερισχύσει στη σύγκρουση αυτή, παίζει ο χορός των Ιππέων.
Καθώς ο Παφλαγόνας έρχεται αντιμέτωπος με τον Αλλαντοπώλη, η κωμωδία στηλιτεύει και χλευάζει τη δημαγωγία των πολιτικών και τη φαυλότητα της εξουσίας, τον λαϊκισμό και τη ρουσφετολογία, τα μικροκομματικά συμφέροντα αλλά και την αφέλεια που πολλές φορές διακρίνει την κοινή γνώμη. Πρόκειται για την πιο μαχητική ίσως σάτιρα του Αριστοφάνη, η οποία αν και αναφέρεται σε πρόσωπα και καταστάσεις του Πελοποννησιακού πολέμου, σχετίζεται απόλυτα με το σήμερα και τη ζοφερή πραγματικότητα που βιώνει ο τόπος μας, μέσα όμως από την ανεπανάληπτα κωμική ματιά του μεγάλου μας ποιητή.

Βοηθός σκηνοθέτη
Γιώργος Λύρας
Συγγραφέας
Αριστοφάνης
Δραματουργική ανάλυση
Σταμάτης Φασουλής
Βοηθός σκηνογράφου
Χαρά Τσουβαλά
Ενδυματολόγος
Ντένη Βαχλιώτη
Μουσική επιμέλεια
Νίκος Βουδούρης
Χορογράφος
Μπέττυ Δραμισιώτη