Μ.Α.Ι.Ρ.Ο.Υ.Λ.Α.

Ζίνα

Μονόλογος 2021
watchlist
-
- χρήστες
-
βαθμολόγησε

                                                    Κίττυ Παϊταζόγλου
Μία παράσταση μονόλογος. Σκηνοθεσία Δήμητρα Δερμιτζάκη. Με τους Κίττυ Παϊταζόγλου. Παραγωγή του 2021. Ανέβηκε στο θέατρο Ζίνα.

Δέκα χρόνια έχουν περάσει περίπου από την πρώτη φορά που συστήθηκε η Μ.Α.Ι.Ρ.Ο.Υ.Λ.Α. στο αθηναϊκό κοινό. Μια κρίση και πολλά κύματα πανδημίας μετά, μια άλλη νέα γυναίκα (Κίττυ Παϊταζόγλου) καλείται να διασχίσει πολλές φορές την απόσταση από το σαλόνι της στην κουζίνα της, να χτυπηθεί κάτω για τον έρωτα, αλλά και να χτυπήσει αλύπητα όποιον influencer της πει τους δέκα καλύτερους τρόπους για να ζήσει. Είναι εύφλεκτη και ταράζεται «για το τίποτα». Ναι τι; Φουσκώνει σαν τον ελληνικό στο μπρίκι της. Ναι τι; Ανεβαίνει στο πλοίο της γραμμής Πειραιάς-Ιθάκη, αλλά τη ζαλίζει πολύ και θέλει να κατέβει. Και πάνω στα χάρτινα σακουλάκια που της χαρίζουν για τον εμετό, γράφει ρίμες για την πλάκα της: «Μόνη σου μπορείς. Μόνη. Να μην έχεις ανάγκη κανέναν. Να σταθείς στα πόδια σου. Μα λυγίζω! Δεν πειράζει! Στα τέσσερα. Πέφτω στα τέσσερα». Μ.Α.Ι.Ρ.Ο.Υ.Λ.Α. Μια μαγική εικόνα, για όσους φοβούνται την φθορά. Ναι τι;

 

Σκηνοθετικό σημείωμα

Τα τελευταία δύο χρόνια που μοιάζουν αιώνες, πασχίζω να βρω ρυθμό, σε κάτι που προσιδιάζει περισσότερο σε πνιγμό παρά σε κολύμπι. Λίγο πολύ σαν την ηρωίδα αυτού του έργου, που δεν αφηγείται, αντιθέτως μου μιλά τώρα, ενοχλητικά μέσα στο αυτί, για την ελάχιστη απόσταση ανάμεσα στη ζωή και στον θάνατο, στην πτήση και στην πτώση. Για την επιθυμία και τον έρωτα. Για την ψευδαίσθηση του ότι μπορεί κανείς να πετάξει. Για την σισύφεια αναζήτηση της γεύσης της ελληνικής ντομάτας. Α! και για το ότι ένα ρεφρέν, μπορεί να σου σώσει τη ζωή!

Δήμητρα Δερμιτζάκη

Βοηθός σκηνοθέτη
Κατερίνα Κατάκη
Συγγραφέας
Λένα Κιτσοπούλου
Ενδυματολόγος
Ήρα Σπαγαδώρου
Φωτισμοί
Άννα Σμπώκου
Επιμέλεια κίνησης
Ανδρονίκη Μαραθάκη
Φωτογράφος
Ελίνα Γιουνανλή
Ξεκίνησε
15/11/2021
Τελείωσε
11/01/2022
Κατηγορία
Έτος
2021