Ο μάγος του Οζ

Θέατρο 'Κάτω απ΄τη γέφυρα'

Παιδικό 2023 05/11/2023 - 28/04/2024
watchlist
-
- χρήστες
-
βαθμολόγησε
Πρόκειται για το πασίγνωστο «παραμύθι» του Frank Baum,σε διασκευή Νίκου Δαφνή & μουσική Μίμη Πλέσσα, γεμάτο συμβολισμούς, που (για πολλούς) θεωρούνται «προφητικοί» της εποχής μας.

Αναφέρεται στις περιπέτειες της μικρής Δώρας, που ένας κυκλώνας την έστειλε μακριά απ’ την πατρίδα της και στις προσπάθειές της να βρει τον «μάγο» του Οζ για να τη βοηθήσει να επιστρέψει στο σπίτι της. Στο δρόμο της θα συναντήσει τρία πλάσματα που ζητούν και αυτά τη βοήθεια του «μάγου» για να τους δώσει αυτά που νομίζουν ότι στερούνται. Ένα σκιάχτρο, που ζητά μυαλό, ένα τενεκεδένιο ξυλοκόπο που ζητά καρδιά κι ένα λιοντάρι, που ζητά θάρρος.

Στο τέλος του έργου ο μικρός (και όχι μόνο) θεατής θα βγάλει τα συμπεράσματά του:
Η φιλία, η συντροφικότητα, η συλλογική προσπάθεια και η κατανόηση, είναι ο μόνος τρόπος, για να πετύχει τους στόχους του, χωρίς να καταφεύγει σε «σωτήρες», που εκμεταλλεύονται τα «αδιέξοδα» κάθε εποχής, τη μοναξιά και την έλλειψη επικοινωνίας.
Και ακόμη: Όσο μεγαλύτερη μόρφωση και πολιτισμός υπάρχει, τόσο λιγότερος χώρος απομένει για να επιβιώσουν «μάγοι» και προκαταλήψεις.

Προπώληση εισιτηρίων μέχρι 3/11 8 ευρώ.

Πολιτική του Θεάτρου Κάτω απ'τη Γέφυρα είναι να κάθονται στις πρώτες σειρές οι ανήλικοι θεατές και ακολούθως στις επόμενες σειρές οι ενήλικοι.

Θέατρο 'Κάτω απ΄τη γέφυρα'

Πρόγραμμα
Κυριακή 12:00
Ξεκινάει
05/11/2023
Τελειώνει
28/04/2024
Κατηγορία
Τιμή
12€ (γενική είσοδος) 8€ (προσφορά μέχρι 3/11) 8€ (ομαδικό - δέκα ατόμων και άνω) στο ταμείο
Έτος
2023
Διάρκεια
75'