Οι καρέκλες

Θέατρο του παραλόγου 2021
watchlist
-
- χρήστες
-
βαθμολόγησε
Η παράσταση προβάλλεται σε online streaming μέχρι τις 7 Φεβρουαρίου.

Η enacttheatre παρουσιάζει για τρείς παραστάσεις μόνο, τη κινηματογραφημένη απόδοση του θεατρικού έργου «Οι Καρέκλες» Ε. Ιονέσκο σε κινηματογράφηση του Κύρου Παπαβασιλείου.

Μετά από 68 χρόνια, από όταν γράφτηκε το έργο, σήμερα είναι πιο επίκαιρο από ποτέ αφού πρόκειται για μια τραγική φάρσα. Το φαινόμενο της κοινωνικής αποστασιοποίησης ταυτίζει το βίωμα μας, με τους δύο ήρωες του έργου. Δύο ηλικιωμένοι βρίσκονται απομονωμένοι σε ένα σπίτι, και λίγο πριν να δώσουν τέλος στη ζωή τους φαντάζονται ότι καλούν κόσμο στο σπίτι τους έτσι ώστε να ανακοινώσουν το μήνυμα τους. Αυτό το μήνυμα είναι το απόλυτο τίποτα.Ο χρόνος κυλάει βασανιστικά μέσα από την επανάληψη ενός τρελού παιχνιδιού με αόρατους καλεσμένους και μια σκηνή γεμάτη ασφυκτικά με καρέκλες που παραμένουν άδειες.

Οι δύο ηθοποιοί μπαίνουν στο θέατρο όπου προοριζόταν η παράσταση, αλλά με τα καινούργια δεδομένα το θέατρο είναι άδειο από θεατές.  Οι άδειες καρέκλες του θεάτρου μετατρέπονται στις «Καρέκλες» του Ευγένιο Ιονέσκο υπογραμμίζοντας το παράλογο του θεάτρου και της ζωής. Το έργο διηγείται την ανάγκη για πραγματική επικοινωνία και την αγωνία του ανθρώπου να μεταδώσει το μήνυμα του. Τα πάντα όμως επιστρέφουν στο τίποτα, στη φάρσα της ζωής, στο ότι κάποτε δεν έχει σημασία για μάς τίποτα απ’ όλα αυτά.

Ξεκίνησε
05/02/2021
Τελείωσε
07/02/2021
Έτος
2021