Ονειρικά Τοπία

2010
watchlist
-
- χρήστες
-
βαθμολόγησε

"Eίμαστε πλασμένοι από την ύλη που’ ναι φτιαγμένα τα όνειρα...".

Το όνειρο είναι μια ανθρώπινη, φυσική διαδικασία. Όλοι μας ονειρευόμαστε, τόσο με ανοιχτά, όσο και με κλειστά μάτια, είτε θυμόμαστε τα όνειρά μας είτε όχι. Είμαστε, ταυτόχρονα, δημιουργοί και θεατές των ονείρων μας. Μέσα από την καλλιτεχνική και εντελώς προσωπική διεργασία ενός ονείρου, επιστρατεύοντας τη μνήμη και τη φαντασία μας, εμείς οι ίδιοι σκηνοθετούμε τα ονειρικά μας ταξίδια.

H Ελληνοαμερικανική Ένωση φιλοξενεί αυτό το Νοέμβριο την τριπλη καλλιτεχνικη δραση: Ονειρικά Τοπία. Με κεντρικό άξονα τη θεατρική παράσταση του έργου «Λαθρεπισκέπτες», του πρωτοεμφανιζόμενου συγγραφέα Γιάννου Κοντραφούρη, μία ομάδα καλλιτεχνών μεταμορφώνει το φουαγιέ και το θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης σε Τοπία Ονειρικά.

Στο φουαγιέ, πριν την έναρξη της θεατρικής παράστασης, υποδέχεται και φιλοξενεί τους θεατές το ΠΡΩΤΟ ΟΝΕΙΡΙΚΟ ΤΟΠΙΟ. Ήχοι, εικόνες, γεύσεις που πρωταγωνιστούν στα όνειρά μας, προσφέρουν στο κοινό αισθήσεις κι ερεθίσματα.

Στη θεατρική σκηνή, στο ΔΕΥΤΕΡΟ, δηλαδή, ΟΝΕΙΡΙΚΟ ΤΟΠΙΟ, ξεδιπλώνεται μπροστά στα μάτια μας, η ιστορία μιας οικογένειας: η κοινή αλλά και τόσο διαφορετική διαδρομή των μελών της. Οι μνήμες και τα όνειρά τους. Οι χαρακτήρες του έργου είναι άνθρωποι σημερινοί κι αναγνωρίσιμοι που ιώνουν, με πολύ χιούμορ, καταστάσεις γνώριμες σε όλους μας. Τέλος, και πάλι στο φουαγιέ, που έχει μεταμορφωθεί στο ΤΡΙΤΟ, και τελευταίο, ΟΝΕΙΡΙΚΟ ΤΟΠΙΟ, κάθε θεατής έχει την ευκαιρία να ολοκληρώσει τη δική του διαδρομή, να συνθέσει πια το δικό του μωσαϊκό αισθήσεων κι εμπειριών, το δικό του ΟΝΕΙΡΟ, το δικό του προσωπικό ταξίδι.