Όταν η Φόνισσα συνάντησε τη Μήδεια

Μικρό Μπροντγουαίη (Αίθουσα Μάνος Κατράκης)

Κοινωνικό 2021
watchlist
10 / 10
1 χρήστης
-
βαθμολόγησε
Μία παράσταση κοινωνικό. Σκηνοθεσία Βασίλης Πλατάκης. Με τους Μαρία Δρακοπούλου, Άννα Μαρία Βιδάλη, Μαρία Δημητριάδου, Χρίστος Γεωργίου, Κωνσταντίνος Μενούνος κ.α. Παραγωγή του 2021. Ανέβηκε στο θέατρο Μικρό Μπροντγουαίη (Αίθουσα Μάνος Κατράκης).

ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ

ΤΙ ΤΟΥΣ ΟΔΗΓΗΔΕ ΣΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥΣ

Η Χαδούλα Φραγκογιαννού, η ηρωίδα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη,  συναντά την τραγική Μήδεια.

Δυο γυναίκες… δυο  τραγωδίες…  δυο ιστορίες,  που όμως γίνονται μία,  μέσα από ένα συγκλονιστικό  κείμενο του γνωστού  θεατρικού συγγραφέα  Γιώργου Α. Χριστοδούλου,  σε μια ιδέα και ανατρεπτική σκηνοθεσία του Βασίλη Πλατάκη,  με μια ιερή ροκ μουσική και τραγούδια του Τάκη Μπινιάρη  ενώ τις χορογραφίες  της παράστασης υπογράφει ο Αναστάσης Δεληγιάννης. 

Ο πιο απαιτητικός θεατής  θα έρθει, λοιπόν, αντιμέτωπος  με τις πιο τραγικές  γυναικείες  φιγούρες της θεατρικής λογοτεχνίας,  που όταν έρχεται η ώρα να σμίξουν,  τότε συμβαίνουν όλα! 

Πως μπορεί να συμπεριφερθεί και τι να πει η μία στην άλλη,  όταν η μία,  ήδη έχει κάνει τους φόνους και η άλλη ετοιμάζεται να τους πραγματοποιήσει;  Γνωρίζονται, συνυπάρχουν,  αποφασίζουν, ανατρέπουν τα κάθε λογής υπαρκτά δεδομένα,  σπαράζουν, συγκινούν και στο τέλος…. τι;

Μια μαγική κοινή επαφή πόνου δύο προσώπων, που προσδιορίζει παρελθόν, παρόν και μέλλον.

Δύο εντελώς διαφορετικοί κόσμοι,  ενώνονται με μια εκκωφαντική  απελπισία (!)  σε μια άλλη διάσταση  πέρα από τον χρόνο! Ο χρόνος σηματοδοτεί μόνο το «τώρα!». Και το «τώρα», είμαστε εμείς! 

Μια εκπληκτική παράσταση που σίγουρα θα γράψει στο χώρο, τη δική της θεατρική ιστορία.