Τα Μυστικά Ταξίδια της Νεροσταγόνας

Μορφές Εκφρασης

Παιδικό 2023
watchlist
-
- χρήστες
-
βαθμολόγησε
Μία παράσταση παιδικό. Σκηνοθεσία Άννα - Σεβαστή Τζίμα. Με τους Αλίκη Ζωγράφου, Δημήτρης Σκούρτης, Ιωάννα Φρουδαράκη, Ελένη Σφετσιώρη. Παραγωγή του 2023. Ανέβηκε στο θέατρο Μορφές Εκφρασης.

Η κοινωνία του βυθού είναι ανάστατη και τα τηλέφωνα στο γραφείο του ντετέκτιβ Ψάξεβρεστους χτυπάνε ακατάπαυστα. Όλοι αναρωτιούνται «πού είναι η κυρία Νεροσταγόνα;». Εδώ και τρεις μέρες έχει εξαφανιστεί! Οι φίλοι της ανησυχούν και ο δαιμόνιος ντετέκτιβ πρέπει να τη βρει! Ακολουθώντας ένα-ένα τα στοιχεία, ανακρίνει τους κατοίκους του βυθού και ανακαλύπτει ότι όλα ξεκίνησαν μια μέρα μετά το Χορό των Μεδουσών… Μαζί της οι φίλες της Δρόσω και Σταλίτσα θα ζήσουν μια φοβερή περιπέτεια και θα προσπαθήσουν να κρατήσουν κρυφό το μυστικό τους ταξίδι.
Θα καταφέρει ο δαιμόνιος ντετέκτιβ να τις ανακαλύψει;
Υπέροχα τραγούδια και πρότυπες μουσικές ζωντανά επί σκηνής:
Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά από 4 έως 12 ετών, που με ζωντανή μουσική επί σκηνής, με τραγούδι και χορό, συμμετέχουν στην αναζήτηση της κυρίας Νεροσταγόνας, της Δροσούλας και στης Σταλίτσας, σε μια μαγική θεατρική εμπειρία.

Περιβαλλοντολογική ευαισθητοποίηση αλλά και μάθηση:
Μια παράσταση για τον κύκλο του νερού, που εξελίσσεται στο βυθό, τα σύννεφα, τη γη και το ποτάμι. Μέσα από την ιστορία των τριών φίλων, τα παιδιά θα κατανοήσουν τις έννοιες της εξάτμισης και της συμπύκνωσης, τη σημασία της βροχής για τη φύση, αλλά και τη σημασία του νερού στη ζωή μας. “Γιατί το νερό ανήκει σε όλους! Ποιος, αλήθεια, μπορεί να πουλήσει τα σύννεφα, τη βροχή, τα ποτάμια;”
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΟΡΦΕΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ
Οι Μορφές Έκφρασης δημιουργήθηκαν από τον Θωμά Κινδύνη το 1993, η καλλιτεχνική τους πορεία αγκαλιάζει ένα μεγάλο φάσμα του πολιτισμού: εκπαίδευση, έρευνα, παραστάσεις. Από το 2010 η αγάπη τους για το παιδί αλλά και οι εξειδικευμένες σπουδές τους σε σχέση με την θέατρο για παιδιά, οδηγούν την ομάδα σε μια συστηματική δημιουργία δράσεων για το παιδί. Η καλλιτεχνική Διευθύντρια του παιδικού τμήματος Άννα Σεβαστή Τζίμα, δημιούργησε εκτός από την παιδική θεατρική σκηνή και καλλιτεχνικά εργαστήρια για παιδιά και εφήβους.

 Το Σάββατο 15/4 δεν θα πραγματοποιηθεί παράσταση στο θέατρο μορφές έκφρασης.

Από το Σάββατο 6 Μαϊου και μέχρι το τέλος Ιουνίου, θα πραγματοποιηθούν παραστάσεις στο Βοτανικό κήπο Διομήδους.  

Ξεκίνησε
08/04/2023
Τελείωσε
24/06/2023
Κατηγορία
Έτος
2023
Διάρκεια
60'