Τανζ, οι περιπέτειες μιας νεότητας

Red Jasper Theater

Σκηνική Σύνθεση 2019
watchlist
-
- χρήστες
-
βαθμολόγησε
Μία παράσταση σκηνική σύνθεση. Σκηνοθεσία Γιάννης Παναγόπουλος. Με τους Χρήστος Σταθούσης, Ιωάννα Λέκκα, Κωνσταντίνος Γεωργόπουλος, Μικές Γλύκας, Holly Grace. Παραγωγή του 2019. Ανέβηκε στο θέατρο Red Jasper Theater.

Ένα ποίημα για τις “περιπέτειες μιας νεότητας” και το τέλος της αθωότητας

Εγκαινιάζοντας το Red Jasper Cabaret Theatre, έναν νέο θεατρικό χώρο –σύγχρονο ατμοσφαιρικό θεατρικό καμπαρέ– που επιχειρεί να συγκεράσει διαφορετικές μορφές τέχνης, η παράσταση "Tanz - Οι περιπέτειες μίας νεότητας" έρχεται να παίξει, να τραγουδήσει, να προβληματίσει και να μιλήσει για την ουτοπία της πλήρους αποδοχής και έκφρασης. Για τη συνύπαρξη κόσμων. Χωρίς αυτοί να χάνουν τα χαρακτηριστικά και την ιδιαιτερότητά τους.

Η παράσταση εμπνέεται από το έργο “Ο ευλαβικός χορός”, το πρώτο μυθιστόρημα του Κλάους Μαν, που κυκλοφόρησε το 1925 και μας παρουσιάζει τη νεολαία του μεσοπολέμου σαν ένα εξπρεσιονιστικό σκίτσο. Γενιές του τότε και του τώρα απορρίπτουν καθιερωμένες ηθικές, κοινωνικές και αισθητικές αξίες και προσπαθούν να δημιουργήσουν μέσα από το χάος και την αμηχανία ένα στήριγμα και να ανακαλύψουν ένα νέο τρόπο έκφρασης.

“...παρατήρησε τους νέους, τους συνομηλίκους του, τον έναν μετά τον άλλον. Είδε πως υπήρχαν κιόλας γύρω από τα στόματά τους μικρές αδιόρατες ρυτίδες και κατάλαβε πως είχαν χαραχθεί από την πρώιμη περιπέτεια. Του φάνηκε πως όλη αυτή η κατά βάθος άβγαλτη νεολαία που ήταν μάλιστα τόσο παιδιάστικη όπως και η προγενέστερη, είχε αποτολμήσει απερίσκεπτα έναν αγώνα.”

Ξεκίνησε
28/12/2019
Τελείωσε
15/02/2020
Κατηγορία
Έτος
2019