Θεομύθοι του Ολύμπου

Θέατρο Αυλαία - Πολυχώρος Τεχνών

Παιδικό Κουκλοθέατρο 2022
watchlist
-
- χρήστες
-
βαθμολόγησε

                              
                              
                              
                                                    Γεωργία Ζάχου,
                                                        Νέδη Αγαπίου
Μία παράσταση παιδικό, κουκλοθέατρο. Σκηνοθεσία Ξανθή Ταβουλαρέα. Με τους Γεωργία Ζάχου, Νέδη Αγαπίου. Παραγωγή του 2022. Ανέβηκε στο θέατρο Θέατρο Αυλαία - Πολυχώρος Τεχνών.

Μια παράσταση από το Μικροθέατρο του Ρέον, βασισμένη στους μύθους που βρίσκουμε στο ομώνυμο βιβλίο:

Αθηνά και Αράχνη, Ποσειδώνας και Αθηνά,Ήρα και Γαλαξίας, Απόλλωνας και Δάφνη, Το μήλο της Έριδας, Ήφαιστος και Ήρα, Δίας πατέρας των Θεών 

Με Κούκλες, Ηθοποιούς, Αντικείμενα, Ήχους, Παιχνίδια

και πολλές μικρές (και μεγάλες) ανατροπές!

­­­

Η ιστορία

7 Ιστορίες-Μύθοι του 12Θεου, άλλοι πολύ, άλλοι λιγότερο γνωστοί: Γιατί η Αθηνά μεταμόρφωσε σε Αράχνη την καλύτερη υφάντρα της Λυδίας; Πώς δημιουργήθηκε ο γαλαξίας; Γιατί οι ιέρειες του Απόλλωνα φορούσανε δάφνινα στεφάνια; Είναι πράγματι η Αφροδίτη η ομορφότερη Θεά; Θα μπορούσε η Αθήνα να λέγεται Ποσειδωνία; Γιατί έφυγε ο Ήφαιστος από τον Όλυμπο; Ποιο το παράπονο του Δία;

 

Η παράσταση

Μια σπονδυλωτη παράσταση 7 μύθων, σε σκηνοθεσία της Ξανθής Ταβουλαρέα,  βασισμένη στο βιβλίο: Θεομύθοι του Ολύμπου- σενάρια κουκλοθεάτρου.

Ηθοποιοί , Κούκλες και Αντικείμενα αναμετρώνται με τους Θεούς του Ολύμπου. Μια παράσταση γεμάτη κέφι και μυθικές καταστάσεις, για όλη την οικογένεια. Βασισμένη στις αρχές του θεατρικού παιχνιδιού, 2 ηθοποιοί ερμηνεύουν 11 ρόλους. Εμψυχώνουν κούκλες, , τραγουδάνε, χορεύουν και γεμιζουν τη σκηνή με Θεούς κι Ανθρώπους.

 

Το μικροθέατρο του Ρέον, είναι οι “compact” παραστάσεις από το Ρέον Θεάτρο:

2 ηθοποιοί που λένε ιστορίες και παραμύθια με τη βοήθεια πολλών αντικειμένων και διαφόρων μορφών.  Η ιδιαιτερότητα του μικροθεάτρου είναι πως – λόγω της ευελιξίας του- μπορεί να παίξει σε όλους τους χώρους, χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις. (Μέχρι στιγμής έχουν παρουσιαστεί σε όλη την Ελλάδα: Ο Ιάσονας και η Αργοναυτική Εκστρατεία, ο Μικρός Ονειροπόλος, Mama Comedy) 

 

Από 1η Μαΐου 2022 κάθε Κυριακή στις 12:00

Συγγραφέας
Ξανθή Ταβουλαρέα
Σκηνογράφος
Ρέον Θέατρο
Ενδυματολόγος
Ρέον Θέατρο
Σκηνικά αντικείμενα / μάσκες
Ξανθή Ταβουλαρέα
Παραγωγή
Ρέον Θέατρο