Τζακ Θορν Ρισπέκτ / Θάβοντας τον αδελφό σου στο πεζοδρόμιο

Χώρα

Σύγχρονο-Πειραματικό 2011
watchlist
-
- χρήστες
-
βαθμολόγησε
Μία παράσταση σύγχρονο-πειραματικό. Σκηνοθεσία Τζωρτζίνα Κακουδάκη. Με τους Γιώργος Βουβάκης, Κωνσταντίνος Μωραϊτης, Αποστόλης Κουτσιανικούλης, Μαριάνθη Μπαϊρακτάρη, Αθηνά Μπερδέκα κ.α. Παραγωγή του 2011. Ανέβηκε στο θέατρο Χώρα.

Παρακολουθούμε 3 μοναδικές μέρες από την ζωή του 16χρονου Τόμι. Τον συναντάμε να αναρωτιέται με παιδική αφέλεια αν θα μπορούσε να είναι το… σίκουελ του θεανθρώπου… και γινόμαστε μέτοχοι της απότομης ενηλικίωσής του μετά τον βίαιο θάνατο του αδελφού του σε κακόφημη γειτονιά της πόλης. Απομονωμένος ως τότε στην ασφάλεια του δωματίου του και του υπολογιστή του, αποφασίζει να βγει στην πραγματική ζωή κάνοντας μια ηρωική πράξη, να θάψει τον αδελφό του στο πεζοδρόμιο, στο σημείο που βρέθηκε νεκρός. Η συγκίνηση εναλλάσσεται με το γέλιο, η απόφαση με το δισταγμό, το παρόν με τις αναμνήσεις, οι συζητήσεις με τα τραγούδια σε ένα καταιγισμό απίστευτων συναντήσεων με ανθρώπους που θέλουν να τον αποτρέψουν από το να θάψει τον αδελφό του στο πεζοδρόμιο για να μην χαλάσει την αισθητική και την υγιεινή των κατοίκων ή πολύ απλά γιατί πρέπει να πάρει άδεια από…τον Δήμο. Όταν ο Τόμι, με την επιμονή του, αρχίζει να γνωρίζει έστω και αργά τον αδελφό του, μέσα από απανωτές ανατροπές, για το ποιος ήταν πραγματικά και πώς σκοτώθηκε, βρίσκει και την δική του ταυτότητα, και έτσι εφόσον έχει συμφιλιωθεί μαζί του, δεν χρειάζεται πια να τον θάψει στο πεζοδρόμιο.

Ρ     για την απρόσμενη Ροή της ζωής Ι      για την Ιστορία ως προσωπική μας υπόθεση Σ      για τον Σεβασμό στις επιλογές των άλλων Π     για την Πίστη στις ικανότητες του ανθρώπου Ε      για την Ελευθερία της σκέψης Κ      για την Κατάφαση στην καλή πλευρά των πραγμάτων Τ      για την Τόλμη απέναντι στο μέλλον.

Πηγή: http://georginakakoudaki.org/tzak-thorn-rispekt-thavontas-ton-adelfo-sou-sto-pezodromio/

Copyright © Τζωρτζίνα Κακουδάκη


Γιατί θέατρο αποκλειστικά για εφήβους; Διότι η εφηβεία είναι το δύσκολο και συναρπαστικό πέρασμα από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση και μέχρι πρόσφατα είχε αγνοηθεί από τα θεατρικά δρώμενα. Οι παραστάσεις περιορίζονταν σε αυτές για ενηλίκους και παιδιά. Το θέατρο Χώρα αναλαμβάνει την πρωτοβουλία και την ευθύνη να επικοινωνήσει με τους νέους, να μιλήσει τη γλώσσα τους, χωρίς σοβαροφάνεια και διδακτισμό, για τα θέματα που τους αφορούν, τους ψυχαγωγούν και ακουμπούν στην δική τους αισθητική. 

Πηγή: http://georginakakoudaki.org/tzak-thorn-rispekt-thavontas-ton-adelfo-sou-sto-pezodromio/
Copyright © Τζωρτζίνα Κακουδάκη