Η Χρύσα Διαμαντοπούλου είναι ηθοποιός και συγγραφέας. Γεννήθηκε στις 29 Μαΐου 1976 (ηλικία 48 χρονών) στο Μαρούσι.
Πτυχιούχος στην Ψυχολογία (Πανεπιστήμιο Αθηνών, 1999), αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή Αθηνών (1999) και έκανε το μεταπτυχιακό της στο Λονδίνο στη RADA (2001-2002), στη σκηνοθεσία θεάτρου, όπου και έμεινε και εργάστηκε για τέσσερα χρόνια. Το 2014 ολοκλήρωσε το διετές σεμινάριο στο Εργαστήρι Πόρτα της Ξένιας Καλογεροπούλου, για το Θέατρο στην Εκπαίδευση.
Δούλεψε στο θέατρο στην οργάνωση παραγωγής (Ambassador’s Theatre στο Λονδίνο, Ελληνική Θεαμάτων στην Αθήνα) και ως ηθοποιός και ως σκηνοθέτις/βοηθός σκηνοθέτις με τους Γιώργο Μιχαηλίδη (Ορέστεια στο Ανοιχτό Θέατρο, Ιφιγένεια εν Ταύροις στο ΚΘΒΕ) με τον Τάσο Μπαντή (Το έργο για το μωρό και Strange Lands στο θέατρο Εμπρός και στις 3 ψηλές γυναίκες στο ΚΘΒΕ), με τον Βικο Ναχμία (Το Φιλιατρό του Πηγαδιού στο Από Μηχανής θέατρο, Η Νύχτα Αναχώρησης στο θέατρο Θησείο, Στροφοδίνες 1, θέατρο Σφενδόνη, Στροφοδίνες 2 Φεστιβάλ Αθηνών, Κοκτώ X 3 στο θέατρο Επί Κολωνώ κ,ά), με τον Κώστα Καζάκο (Προμηθέας Δεσμώτης, Φεστιβάλ Αθηνών), με τον Τάσο Ράτζο (Ο Μικρός Πρίγκιπας στο ΚΘΒΕ), με την Βαρβάρα Μαυρομάτη, τον Γιάννη Αστερή, την Έφη Θεοδώρου, τον Βίκτωρα Αρδίττη, την Όλγα Ποζέλη κ.ά, με πολλά ΔΗΠΕΘΕ, με το ΚΘΒΕ και στο ελεύθερο θέατρο.
Παρακολούθησε σεμινάρια με τους: Eugenio Barba, Complicite, Barbara Santos, Κώστα Φιλίππογλου, Βίκο Ναχμία, Μιχαήλ Μαρμαρινό, Σοφία Πάσχου, Αγγελική Στελλάτου, Chris Cooper κ.ά.
Το 2012 ίδρυσε τη θεατρική ομάδα Μικρός Νότος, που σε στενή συνεργασία με τον Μικρό Βορρά του σκηνοθέτη Τάσου Ράτζου στη Θεσσαλονίκη, υλοποιεί δράσεις για παιδιά. Για τον Μικρό Βορρά έχει σκηνοθετήσει την παράσταση “Μήνες” που παρουσιάστηκε στη Θεσσαλονίκη τον Οκτώβριο του 2017.
Η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος έχει στο ενεργητικό της 5 διαδραστικές παραστάσεις: την Μυλωνού, το Αισώπου Κόμιξ!, τον Κουκουμπλή, το Γύρω Γύρω μήνες, το Αισώπου …φίλοι και 1 εκπαιδευτικό πρόγραμμα Το πιο γλυκό ψωμί.
Δείγμα της δουλειάς της στο θέατρο είναι οι παραστάσεις Γύρω γύρω μήνες (2018), Αισώπου κόμιξ (2016), Ο ραφτάκος των λέξεων (2019), Αισωπομαχίες (2022).