Το θέατρο Πορεία ιδρύθηκε στα ταραγμένα πολιτικά και κοινωνικά χρόνια που ακολούθησαν την Αντίσταση και τον Εμφύλιο, όπου το ελληνικό θέατρο προσπαθούσε να ορθοποδήσει μέσω της συγκρότησης νέων πειραματικών θιάσων και της ραγδαίας αύξησης των θεατρικών σκηνών στο κέντρο της Αθήνας με την εκμετάλλευση παλαιών -κυρίως- κτιρίων.
Το θέατρο Πορεία έχει ήδη ταυτιστεί στην συνείδηση του κοινού με παραστάσεις υψηλής ποιότητας και αισθητικής που διαθέτουν όμως την τόλμη να συνδιαλαγούν με την ευρωπαϊκή πρωτοπορία.
 
Από το 2000 και έπειτα με την ομάδα «Δόλιχος» του Δημήτρη Τάρλοου στο ρεπερτόριο του θεάτρου περιλαμβάνονται νέα άπαικτα ξένα έργα, όπως το ιστορικό "Κτήνος στο Φεγγάρι" ή τα "Οικόπεδα με θέα" και το "Δάσος", κλασικά αριστουργήματα όπως τα "Παντρολογήματα", έργα που βασίστηκαν πάνω σε νευροψυχικές διαταραχές όπως το "Man Who" του Πήτερ Μπρούκ. Ακόμα έργα που βασίστηκαν σε ελληνικά μυθιστορήματα της ύστερης αρχαιότητας όπως το "Δάφνις και Χλόη", ή έργα μονολογικά όπως η "Λήθη" του Δ. Δημητριάδη ή καινούργια ελληνικά έργα όπως το "Τυφλό σημείο" του πρωτοεμφανιζόμενου τότε Γιάννη Μαυριτσάκη.

Πορεία

2108210082

223 Θέσεις

Ιστοσελίδα facebook