Η ΠΟΡΤΑ εγκαινιάστηκε το 1984 από την Ξένια Καλογεροπούλου. Στο θέατρο λειτουργούν δύο σκηνές. H ΠOPTA που απευθύνεται στους ενήλικους θεατές και η MIKPH ΠOPTA που απευθύνεται στα παιδιά.

H ΠOPTA παρουσίασε αρχικά κυρίως παραγωγές της Ξένιας Καλογεροπούλου. Ωστόσο φιλοξένησε και άλλους καλλιτεχνικούς οργανισμούς από την Ελλάδα ή το εξωτερικό, καθώς και γνωστές θεατρικές και χορευτικές ομάδες. Ανάλογο προγραμματισμό ακολουθεί και η νέα καλλιτεχνική διεύθυνση.

Την άνοιξη του 2004 το θέατρο Πόρτα έδωσε νέα πνοή στον εκπαιδευτικό τομέα του θεάτρου με τη δημιουργία ενός εργαστηρίου τμήματος σεμιναρίων για παιδιά, εκπαιδευτικούς, θεατρολόγους και για όσους δουλεύουν, μέσω του θεάτρου, με παιδιά.

Εν συνεχεία το εργαστήριο αυτονομήθηκε- κρατώντας πάντα στενή συνεργασία με το θέατρο μας- ως Εργαστήρι Θεάτρου Ξένια Καλογεροπούλου ενώ η εκπαιδευτική δραστηριότητα του Πόρτα προσανατολίστηκε κυρίως στους επαγγελματίες του θεάτρου μέσα από την σταθερή οργάνωση μαθημάτων και σεμιναρίων.

Από το 2014 την καλλιτεχνική διεύθυνση ανέλαβε ο Θωμάς Μοσχόπουλος επί χρόνια στενός συνεργάτης της Ξένιας Καλογεροπούλου.

Θέατρο Πόρτα

2107711333 2107780518

Ιστοσελίδα facebook