ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σειρά συζητήσεων με αφορμή την παράσταση «Το Κιβώτιο» του Άρη Αλεξάνδρου στο Studio Μαυρομιχάλη

Σε μια ακόμα "συζήτηση" στο Studio Μαυρομιχάλη, καλεσμένος είναι o αναπληρωτής καθηγητής στο τμήμα Θεατρικών σπουδών του ΕΚΠΑ, Μάνος Στεφανίδης
25.04.18

 Το «Κιβώτιο», το εμβληματικό έργο του Άρη Αλεξάνδρου, παρουσιάζεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στο Studio Μαυρομιχάλη, σε σκηνοθεσία Φώτη Μακρήκαι Κλεοπάτρας Τολόγκου, με τον Φώτη Μακρή στον κεντρικό ρόλο.Από την αρχή των παραστάσεων (26 Νοεμβρίου 2015), «Το Κιβώτιο» πλαισιώθηκε από μία σειρά συζητήσεων με το κοινό, μετά το τέλος της κάθε παράστασης. Στις συζητήσεις αυτές προσκλήθηκαν σημαντικά πρόσωπα  από διαφορετικούς χώρους της δημόσιας ζωής, που προσέγγισαν με τον δικό τους τρόπο το έργο του Αλεξάνδρου και τα ζητήματα που προκύπτουν από αυτό, αναδεικνύοντας τις προεκτάσεις του μέχρι σήμερα. 

Ο κύκλος συζητήσεων με το κοινό συνεχίζεται και την φετινή περίοδο, με καλεσμένο για την Παρασκευή 27 Απριλίου 2018, τον αναπληρωτή καθηγητή στο Τμήμα Θεατρικών σπουδών του ΕΚΠΑ, Μάνο Στεφανίδη.

Μικρό βιογραφικό

Ο Μάνος Στεφανίδης γεννήθηκε στο Πειραιά το 1954. Σπούδασε αρχαιολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μετεκπαιδεύτηκε στο Kunstmuseum του Dusseldorf και στο Smithsonian Institution της Washington DC. Είναι διδάκτορας του ΑΠΘ. Επί 25 χρόνια ήταν επιμελητής της Εθνικής Πινακοθήκης. Το 2004 εξελέγη λέκτορας του Πανεπιστήμιου Αθηνών και το 2005 μέλος της Εταιρείας Συγγραφέων. Το 2006 εξελέγη επ. καθηγητής στο ΑΠΘ αλλά δεν απεδέχθη τη θέση. Σήμερα διδάσκει Ιστορία της Τέχνης στην Φιλοσοφική Αθηνών, τμήμα θεατρικών Σπουδών ως Αναπληρωτής καθηγητής.

 

* Η παράσταση "Το κιβώτιο" παίζεται κάθε Παρασκευή στις 21:00 

Studio Μαυρομιχάλη