Συναυλία Διαπολιτισμικής Χορωδίας της ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ – Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024

5 Ιουνίου 2024
Συναυλία Διαπολιτισμικής Χορωδίας της ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ – Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024

Η Εθνική Λυρική Σκηνή, μέσω των Εκπαιδευτικών και Κοινωνικών της Δράσεων, διοργανώνει συναυλία με την Διαπολιτισμική Χορωδία την Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024 στις 20:30, στην Αίθουσα Δοκιμών της Ορχήστρας στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη με δελτία εισόδου που θα διατίθενται από τις 7 Ιουνίου 2024 και ώρα 12:00, αποκλειστικά μέσω ticketservices.

Η Διαπολιτισμική Χορωδία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής θα ολοκληρώσει τη φετινή της σεζόν με μία συναυλία που θα συνδυάσει παραδοσιακές και σύγχρονες μουσικές από διάφορες χώρες και τόπους, όπως η Ελλάδα, η Βουλγαρία, η Τουρκία, η Συρία, η Αρμενία, η Κάτω Ιταλία, η Κορσική, η Εσθονία, η Αγγλία και η Κεντρική Αμερική. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει έργα σύγχρονων συνθετών και θα αναδείξει την δύναμη της φωνής πέρα από τις παραδοσιακές φόρμες.

Την διεύθυνση της χορωδίας και την επιμέλεια του προγράμματος έχει αναλάβει η Άννα Λινάρδου, με τις ενορχηστρώσεις να φέρουν την υπογραφή της Βάσως Δημητρίου. Στο πιάνο θα είναι η Δήμητρα Κοκκινοπούλου, στο κοντραμπάσο και το live looping ο Μιχάλης Καλκάνης, και στα κρουστά ο Αλέξης Νόνης.

Η Διαπολιτισμική Χορωδία, που ιδρύθηκε το 2017, έχει φιλοξενήσει μέλη από πολλές χώρες και έχει παρουσιάσει συναυλίες σε διάφορους χώρους, όπως η Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ, πλατείες της Αθήνας, το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, και το Summer Nostos Festival. Το ρεπερτόριό της περιλαμβάνει τραγούδια από τις χώρες προέλευσης των μελών της και εξερευνά συνεχώς τις δυνατότητες της ανθρώπινης φωνής.

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με το Γραφείο Τύπου της ΕΛΣ στο 2130885804 ή μέσω email στο [email protected].

 

Εθνική Λυρική Σκηνή
Εκπαιδευτικές και Κοινωνικές Δράσεις
Διαπολιτισμική Χορωδία
Συναυλία: Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024, 20:30
Αίθουσα Δοκιμών Ορχήστρας ΕΛΣ
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Είσοδος ελεύθερη με δελτία εισόδου από 7 Ιουνίου 2024, 12:00 μέσω ticketservices

Επιμέλεια προγράμματος και διεύθυνση χορωδίας: Άννα Λινάρδου
Ενορχηστρώσεις: Βάσω Δημητρίου
Πιάνο: Δήμητρα Κοκκινοπούλου
Κοντραμπάσο και live looping: Μιχάλης Καλκάνης
Κρουστά: Αλέξης Νόνης