Δον Ζουάν

Εθνικό Θέατρο-Κτίριο Τσίλλερ Κεντρική σκηνή

Κοινωνικό 2010 10 
watchlist
-
- χρήστες
-
βαθμολόγησε

                  
          Γιάννης Μπέζος
          
          Αιμίλιος Χειλάκης
                        
                  
          Αθηνά Μαξίμου
          
          Γιάννης Μπέζος
                        
                                
                                
                                
                  
          Έμιλυ Κολιανδρή
                        
                  
          Γιάννης Κότσιφας
                        
                                
                  
          Έμιλυ Κολιανδρή
                        
                  
          Αθηνά Μαξίμου
"Υπάρχει κάτι εδώ που δεν καταλαβαίνω, αλλά ο,τι και να 'ναι αυτο δεν είναι ικανό ούτε να μεταπείσει το μυαλό μου, ούτε μα ταράξει την ψυχή μου. Δον Ζουάν"

Έχοντας μόλις εγκαταλείψει μία ακόμη από  τις ερωμένες του, ο Δον Ζουάν  συνεχίζει να προκαλεί τον συντηρητικό  περίγυρό του, αμφισβητώντας  καθιερωμένους θεσμούς  και παραβιάζοντας  κοινωνικά ταμπού. Με την ακαταμάχητη  γοητεία του και το κοφτερό, ασυμβίβαστο πνεύμα του, ξεπερνά κάθε εμπόδιο, εκθέτει τους εχθρούς του και κλονίζει την παραδοσιακή ηθική. Σε μια επίδειξη υψηλής αυτοπεποίθησης θα επιχειρήσει να προκαλέσει ακόμη και τον Θεό. Θα καταφέρει να ξεφύγει αλώβητος και απ’ αυτήν την αναμέτρηση; 

Η πρώτη σκηνοθεσία του Αιμίλιου Χειλάκη βασίζεται σε μια ανατρεπτική διανομή, με τον Γιάννη Μπέζο στο ρόλο του κεντρικού ήρωα και τον ίδιο το σκηνοθέτη στο ρόλο του υπηρέτη του, Σγαναρέλου. Ένας δυναμικός θίασος υπηρετεί το κορυφαίο αυτό κείμενο του Μολιέρου, μια κωμωδία με τολμηρές απόψεις, που δεν έπαψε ποτέ να παραμένει επίκαιρη και να συγκινεί άντρες και γυναίκες, από το πρώτο κιόλας ανέβασμά της πριν από σχεδόν 350 χρόνια.