Το κουκλόσπιτο

Θέατρο Οδού Κυκλάδων - Λευτέρη Βογιατζή

Δράμα Κλασσικό 2016
watchlist
-
- χρήστες
-
βαθμολόγησε

                                
                  
          Άρης Λεμπεσόπουλος
          
          Αμαλία Μουτούση
                        
                  
          Άρης Λεμπεσόπουλος
          
          Νικόλας Παπαγιάννης
                        
                  
          Άρης Λεμπεσόπουλος
          
          Αμαλία Μουτούση

Το Κουκλόσπιτο του Χένρικ Ίμπσεν, παρουσιάζεται από τις 6 Φεβρουαρίου στο Θέατρο της οδού Κυκλάδων – Λευτέρης Βογιατζής, σε σκηνοθεσία Γιώργου Σκεύα με την Αμαλία Μουτούση στον εμβληματικό ρόλο της Νόρας.

Εκατόν σαράντα χρόνια σχεδόν, μετά την πρώτη του εμφάνιση στην ευρωπαϊκή θεατρική σκηνή, το έργο του Χένρικ Ίμπσεν, διατηρεί αναλλοίωτη τη δύναμή του, χάρη στην ανατρεπτική του φύση και την ένταση του. Ο ήχος της πόρτας που κλείνει πίσω της η Νόρα, αφήνοντας σύζυγο και παιδιά, φτάνει μέχρι τις μέρες μας.

 

Γραμμένο το 1879, το έργο του Νορβηγού συγγραφέα, συντάραξε την εποχή του και υπήρξε καταλυτικό για την εξέλιξη της θεατρικής τέχνης. Η Νόρα, πρόσωπο μυθικό για τη σύγχρονη δραματουργία, γίνεται στην εποχή μας, ένα σύμβολο όχι μόνο για τη γυναίκα, αλλά γενικότερα για τον άνθρωπο.

Μέσα από την ποιητική διάσταση του λόγου, ο Ίμπσεν καλεί σ’ ένα ταξίδι αυτογνωσίας. Η Νόρα αναζητά και προσμένει το «θαύμα» κι όταν γυρεύεις το θαύμα πρέπει να σπείρεις το αίμα σου στις οκτώ γωνιές των ανέμων γιατί το θαύμα δεν είναι πουθενά παρά κυκλοφορεί μέσα στις φλέβες του ανθρώπου