Αγάπησέ με

Bios.Tesla main

Performance 2020 10 
watchlist
-
- χρήστες
-
βαθμολόγησε
Μία παράσταση performance. Σκηνοθεσία Δημήτρης Αγαρτζίδης. Με τους Δήμητρα Βλαγκοπούλου, Δημήτρης Αγαρτζίδης, Μαρία Παρασύρη, Βασίλης Σαφός, Γιούλα Μπούνταλη κ.α. Παραγωγή του 2020. Ανέβηκε στο θέατρο Bios.Tesla main.
Videos
Trailer 00:56

Οι Elephas tiliensis, μετά τον Φιλοκτήτη του Σοφοκλή και τον Οδυσσέα του Τζέιμς Τζόις, εμπνέονται απ’ το μυθιστόρημα του Φρανκ Κρίστοφερ “Αμερικανική νύχτα” και τη στοιχειωμένη, κινηματογραφική ταινία του Αντρέι Ζουλάφσκι “Σημασία έχει ν’αγαπάς” και παρουσιάζουν απ’ τις 23 Ιανουαρίου στο BIOS (Main) την ανατρεπτική παράσταση ΑΓΑΠΗΣΕ ΜΕ, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Αγαρτζίδη.

Η ιστορία ενός λούμπεν θιάσου που προσπαθεί να ανεβάσει τον Ριχάρδο Γ’, έχοντας ως πρωταγωνίστρια μια ηθοποιό σοφτ πορνό ταινιών, έναν παρακμιακό σκηνοθέτη, μια παραγωγό-διοργανώτρια οργίων και καλές προθέσεις που πέφτουν στο κενό. Το ΑΓΑΠΗΣΕ ΜΕ είναι ένα έργο για το δικαίωμα όλων να ζουν ελεύθερα, ακόμα κι αν το σύστημα τους κατατρέχει. Για όσους ψάχνουν τη σωτηρία στον άλλο, αφού η κοινωνία τους αρνείται, ωθώντας τους στην απομόνωση, την εξαθλίωση και τον θάνατο.

Το ΑΓΑΠΗΣΕ ΜΕ είναι μια σκοτεινή κωμωδία-ύμνος στην αγάπη, με στοιχεία stand up και αυτοσχεδιασμού, που καταλήγει αναπόφευκτα να μοιάζει με δράμα, κραυγάζοντας την αφόρητη ανάγκη κάποιος, κάποτε, να μας αποδεχτεί για ό,τι καταλήξαμε να είμαστε. Μια ανθρώπινη εγκατάσταση που δανείζεται υλικά απ’ το ίδιο το θέατρο, τον κινηματογράφο και τη μουσική, για να εναντιωθεί στον φόβο. Μια παράσταση για τον ελεύθερο εαυτό μας που φωλιάζει βαθιά πίσω από τις πρώτες αισθήσεις και αναμνήσεις μας. Μια ελεύθερη πτώση μέσα μας, στον καθημερινό αγώνα να αγαπηθούμε.

Η παράσταση ξεδιπλώνεται σε 13 επεισόδια:

 1. Νιώσε το. Βάλε συναίσθημα. Τον αγαπάς.
 2. Αν σας ζητήσω να βρεθούμε μια μέρα, θα με διώξετε;
 3. Να σας πω τι είδα στην Αλγερία και το Βιετνάμ;
 4. Είμαστε δούλοι των απαιτήσεων του κινηματογράφου.
 5. Όταν φτάνει η μεγάλη στιγμή, καταρρέουμε.
 6. Αγάπησέ με.
 7. Θεέ μου, έχω μπουχτίσει.
 8. Είμαι εδώ.
 9. Ο οίκτος.
 10. Τώρα έχουν χαθεί όλα για μας.
 11. Ο άνθρωπος, το πιο άσχημο που υπάρχει.
 12. Σ’ αγαπώ
 13. Αγάπησέ με

Η παράσταση επιχορηγείται απ’ το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού.

Η μετάφραση του έργου του Σαίξπηρ Ριχάρδος Γ´ είναι του Νίκου Χατζόπουλου.

Θερμές ευχαριστίες στον Στάθη Δρογώση για την πολύτιμη βοήθειά του.

Η παράσταση είναι ακατάλληλη για ανηλίκους.

Ξεκίνησε
23/01/2020
Τελείωσε
08/03/2020
Κατηγορία
Έτος
2020