Η Τραγωδία... αλλιώς. Κατανοώντας τη διαφορετικότητα

Θέατρο Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών

Κωμωδία 2020
watchlist
-
- χρήστες
-
βαθμολόγησε
Μία παράσταση κωμωδία. Σκηνοθεσία Αθηνά Παππά. Με τους Κατερίνα Σκυλογιάννη, Κωνσταντίνος Ρόδης, Χριστίνα Θωμαίδου, Ρένα Κουμπαρούλη, Σταυρούλα Ροΐδου κ.α. Παραγωγή του 2020. Ανέβηκε στο θέατρο Θέατρο Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών .
Videos
Trailer 00:42

Μετά την μεγάλη επιτυχία που σημείωσε η παράσταση  «Η Τραγωδία… αλλιώς» μια σουρεαλιστική κωμωδία σε σκηνοθεσία της Αθηνάς Παππά και κείμενα της ίδιας και του Νίκου Γιαννόπουλου, επιστρέφει από 31/1/2020 στο ίδιο χώρο της αίθουσας του θεάτρου της ΑΣΚΤ κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21:00, Πειραιώς 256.

Και συναντά την Έκθεση Φωτογραφίας του καταξιωμένου φωτογράφου Βαγγέλη Ρασσιά, στο Φουαγιέ του θεάτρου της ΑΣΚΤ, η οποία είναι εμπνευσμένη από την παράσταση και έχει τίτλο « Το Τραύμα ».

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου από τις 18:30 έως τις 21:00 και θα είναι ανοιχτή κάθε Παρασκευή και Σάββατο τις ίδιες ώρες, πριν την παράσταση.

«Η τραγωδία αλλιώς»

Οι ηθοποιοί επί σκηνής, δανείζονται γνωστές ηρωικές φιγούρες της Ελληνικής Τραγωδίας και Μυθολογίας, αποδομώντας τες και χτίζοντας τες από την αρχή.

Στην προσπάθειά τους να κατανοήσουν την ανθρώπινη φύση των ηρώων που υποδύονται προκύπτουν κωμικοτραγικές καταστάσεις που τους οδηγούν με σκωπτική διάθεση στη δική τους αλήθεια, κλείνοντας το μάτι στους θεατές.

Σεξ, έρωτες πάθη, ίντριγκες, ηρωικές πράξεις, ενοχές, εξαρτήσεις, αδυναμίες, αλήθειες, ψέμματα συνθέτουν τα πορτραίτα των ηρώων που όπως και στην αρχαία Ελληνική Τραγωδία εναλλάσσονται από το τραγικό στο κωμικό και συνδέουν το παρόν με το παρελθόν .

Η παράσταση είναι μια καινούργια πρόταση πάνω στην αρχαία ελληνική Τραγωδία και Μυθολογία που κινείται στη σφαίρα του σουρεαλισμού ξαφνιάζοντας ευχάριστα τον θεατή.

Ξεκίνησε
31/01/2020
Τελείωσε
22/02/2020
Κατηγορία
Έτος
2020
Διάρκεια
75'