Ιεροί Άνθρωποι

Αργώ (Κεντρική σκηνή)

Μουσικοθεατρικό 2020
watchlist
-
- χρήστες
-
βαθμολόγησε
Μία παράσταση μουσικοθεατρικό. Σκηνοθεσία Εστέρ Αντρέ Γκονζάλες. Με τους Αντώνης Ιορδάνου, Κώστας Χατζηδημητρίου, Μίλτος Σαμαράς. Παραγωγή του 2020. Ανέβηκε στο θέατρο Αργώ (Κεντρική σκηνή).

Σε ένα κοντινό ή μακρινό μέλλον, σε μια χώρα γνωστή ή άγνωστη, εκλέγεται η πρώτη τρανσέξουαλ αρχηγός κράτους. Μια συντηρητική ένωση συγγραφέων αναθέτει σε ένα από τα μέλη της να δημιουργήσει ένα έργο τέχνης που θα δοξάζει την πατριαρχία και την ετεροκανονικότητα. Ο συγγραφέας που αναλαμβάνει να εξυμνήσει το Alpha Male οραματίζεται το πιο φιλόδοξο βιβλίο που έγινε ποτέ. Ένα βιβλίο ζωντανό, ένα βιβλίο καμπαρέ, εμπνευσμένο από την περσόνα ενός αρχετυπικού αρσενικού. Του Frank Sinatra. Οι χαρακτήρες που δημιουργεί ασφυκτιούν με αυτό το πλαίσιο και πηγαίνουν κόντρα στη βούληση του δημιουργού τους. Στα σύνορα της πραγματικότητας με τη φαντασία, στα σύνορα της ιστορίας με τον μύθο και της ύπαρξης με τη μη ύπαρξη δημιουργούνται οι Ιεροί Άνθρωποι.

Μέσα από τη φόρμα του θεάτρου μέσα στο θέατρο, με τις πολλαπλές πραγματικότητες και ταυτότητες, οι Ιεροί Άνθρωποι επιχειρούν μια κατάδυση στα θέματα εξουσίας, διαφορετικότητας και κοινωνικού φύλου, μια διερεύνηση στο πατριαρχικό πρότυπο του κυρίαρχου.

Η παράσταση Ιεροί Άνθρωποι έχει χαρακτηριστικά καμπαρέ. Άλλοτε συνομιλεί με τα κλασικά musicals και άλλοτε με τα σύγχρονα drag show. Μια παράλληλη μουσικοχορευτική performance, εμπνευσμένη ελεύθερα από το φαινόμενο Frank Sinatra, ξεφεύγει από κάθε έλεγχο και βοηθάει στην εξέλιξη της δράσης. Οι ηθοποιοί, παίζουν, τραγουδούν, χορεύουν και επιδίδονται σε ένα παιχνίδι αδιάκοπων μεταμορφώσεων επί σκηνής.

Η παράσταση επιχορηγείται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Βοηθός σκηνοθέτη
Αθηναΐς Πόθου
Συγγραφέας
Ηλίας Μαρούτσης
Ενδυματολόγος
Χρήστος Κωνσταντέλλος
Βοηθός ενδυματολόγου
Ελένη Χατζηδημητρίου
Σχεδιασμός ήχου / Ηχοληψία
Γιώργος Δούσος
Φωτογράφος
Χρήστος Τζίμας
Χορογράφος
Κική Μπάκα
Hair design/Hair stylist
Ιουλία Συγριμή
Ακούγεται η φωνή
Νέστορας Κοψιδάς
Σκηνικά αντικείμενα / μάσκες
Μαρία Καλογιάννη
Ξεκίνησε
13/01/2020
Τελείωσε
03/03/2020
Κατηγορία
Έτος
2020
Διάρκεια
90'