Ιχνευταί

Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου

Αρχαίο Δράμα 2021
watchlist
9,5 / 10
4 χρήστες
-
βαθμολόγησε
Μία παράσταση αρχαίο δράμα. Σκηνοθεσία Μιχαήλ Μαρμαρινός. Με τους Χάρης Φραγκούλης, Θεοδώρα Τζήμου, Αμαλία Μουτούση, Μάνος Πετράκης, Αλεξάνδρα Καζάζου κ.α. Παραγωγή του 2021. Ανέβηκε στο θέατρο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου. Παρουσιάστηκε στο Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου.

Ο Απόλλωνας έχει αναθέσει στους Ιχνευτές Σατύρους να βρουν τα χαμένα βόδια του, με τη βοήθεια του Σιληνού και με αντάλλαγμα χρυσάφι και την ελευθερία τους. Ακολουθώντας τα ίχνη των ζώων, οι Ιχνευτές οδηγούνται σε μια σπηλιά υπό τον ήχο μιας λύρας που έχει μόλις εφεύρει ο Ερμής. Το αποσπασματικά σωζόμενο και σπάνια παρουσιαζόμενο σατυρικό δράμα του Σοφοκλή μας χαρίζει τη μοναδική αφήγηση που διαθέτουμε σε δραματικό έργο για το πώς έφτασε η Μουσική στα αυτιά των ανθρώπων. Τους Ιχνευτές σκηνοθετεί ο Μιχαήλ Μαρμαρινός, που επιστρέφει στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου με αυτό το «ασύλληπτο κείμενο / μνημείο», σε μια ιστορική έμμετρη απόδοση.

 

Την παράσταση συνοδεύει η έκδοση του έργου, με φιλολογική επιμέλεια, εισαγωγή και σχόλια Σταύρου Τσιτσιρίδη, στο πλαίσιο της θεατρικής σειράς του Φεστιβάλ.

Βοηθός σκηνοθέτη
Αλίκη Στενού
Συγγραφέας
Σοφοκλής
Μετάφραση
Εμμανουήλ Δαυίδ
Δραματουργική ανάλυση
Δηώ Καγγελάρη
Σκηνογράφος
Γιώργος Σαπουντζής
Ενδυματολόγος
Γιώργος Σαπουντζής
Σχεδιασμός ήχου / Ηχοληψία
Billy John Bultheel
Κώστας Μπώκος
Μουσική
Billy John Bultheel
Επιμέλεια κίνησης
Τάσος Καραχάλιος
Καλλιτεχνική επιμέλεια
Δηώ Καγγελάρη
Κριτικές χρηστών

Anna Kazazou

10/10
Ονειρικό
1

Petros Kavalakis

10/10
Θεατράκι ; UNSTAGE !!!
0