Μαρία Στιούαρτ

Αλμα Κεντρική σκηνή

Δράμα 2019
watchlist
-
- χρήστες
-
βαθμολόγησε
Μία παράσταση δράμα. Σκηνοθεσία Άντζελα Μπρούσκου. Με τους Γιώργος Τριανταφυλλίδης, Νίκος Καρδώνης, Γιώργος Φριντζήλας, Παρθενόπη Μπουζούρη, Κατερίνα Μαραγκού κ.α. Παραγωγή του 2019. Ανέβηκε στο θέατρο Αλμα Κεντρική σκηνή.

Η «Μαρία Στιούαρτ» του Friedrich Schiller, ένα από τα σημαντικότερα έργα του παγκόσμιου δραματολογίου,  ανεβαίνει από την 5η Εποχή στην Κεντρική Σκηνή του θεάτρου ΑΛΜΑ από τις 2 Νοεμβρίου σε σκηνοθεσία Άντζελας Μπρούσκου. Το έργο περιστρέφεται γύρω από τις δυο μυθικές βασίλισσες της Ευρωπαϊκής  ιστορίας, την Ελισάβετ της Αγγλίας και την συγγενή της Μαρία της Σκωτίας.

Είναι δύο αντίζηλες που διεκδικούν τον ίδιο θρόνο προκειμένου να επικρατήσουν  σ’ έναν κόσμο  ανδρών που επιβουλεύεται την θέση τους. Και οι δύο παγιδευμένες σ’ ένα  σύμπαν  που σπαράσσεται από διαφορετικές και αντικρουόμενες δυνάμεις. Εθνικές ταυτότητες, θρησκείες, παραμορφωμένες ιδεολογίες, ιστορικές συμμαχίες θα θέσουν σε δοκιμασία τις δυνάμεις και τις δυνατότητες τους. Τα πάθη μετατρέπονται σε φιλοδοξίες, η πολιτική σε ίντριγκα και συνωμοσίες.

Η προτεστάντης Ελισάβετ θα κερδίσει την εξουσία, αλλά καταλήγει μόνη στο θρόνο. Η καθολική Μαρία θα αναζητά, μέχρι  την εκτέλεση της, μια αληθινή κατάσταση ύπαρξης μέσα από την θρησκεία.

Ξεκίνησε
02/11/2019
Τελείωσε
08/12/2019
Κατηγορία
Έτος
2019