Μήδεια

Περιοδεία

Αρχαίο Δράμα 2022
watchlist
8,6 / 10
5 χρήστες
-
βαθμολόγησε
Η Μήδεια του Ευριπίδη σε περιοδεία σε επιλεγμένους προορισμούς στην Ελλάδα. Πρώτος σταθμός την Τετάρτη 29/6 στο Θέατρο Πέτρας.
Videos
Clip 02:52

Στη Μήδεια ο έρωτας ανατρέπει τη λογική, μεταμορφώνει τους ανθρώπους, πολιορκεί ακόμη και τις πιο ιερές σχέσεις όπως αυτή ανάμεσα στη μητέρα και τα παιδιά της. Η ερωτική προδοσία μετατρέπεται σε αβυσσαλέο μίσος και κατευθύνει τη μοίρα όλων. Η Μήδεια - που για χάρη του Ιάσονα πρόδωσε την οικογένειά της, έκλεψε το Χρυσόμαλλο Δέρας και εγκατέλειψε την πατρίδα της -  βρίσκεται απομονωμένη στην Κόρινθο ανάμεσα σε ανθρώπους που την θεωρούν ξένη, βάρβαρη. Όταν ο Ιάσονας της ανακοινώνει ότι θα παντρευτεί την Γλαύκη, την κόρη του βασιλιά της Κορίνθου Κρέοντα, η πληγωμένη και περιφρονημένη Μήδεια μεταμορφώνεται σε σκοτεινό και εκδικητικό αγρίμι. «Μπορεί η γυναίκα να μην αντέχει ν’ ακούει για μάχες και σπαθιά,  μα όταν πολιορκηθεί ο έρωτάς της, δεν υπάρχει πιο πολεμόχαρη ψυχή», γράφει ο ποιητής και βάζει τη Μήδεια να εξοντώσει τη νεαρή αντίζηλό της στέλνοντάς της δηλητηριασμένα δώρα που προκαλούν το φρικιαστικό θάνατό της. Η προδομένη Μήδεια δεν σταματάει εκεί. Διαπράττει το αδιανόητο: σκοτώνει τα παιδιά της με τα ίδια της τα χέρια.

«Έχει λυθεί το αγρίμι της και ξέρω

πως δεν θα μαζευτεί, αν δεν χορτάσει αίμα»

 

Η Μήδεια σκοτώνει τα παιδιά της όχι απλώς για να εκδικηθεί τον Ιάσονα, αλλά κυρίως για να τα σώσει από τα χέρια των εχθρών της, για να μην επιτρέψει στην  εξουσία να τα δολοφονήσει. Γι΄ αυτό ο Ευριπίδης –παρά την αποτρόπαια πράξη της- στο τέλος, αντί να την τιμωρήσει, την αποθεώνει.

Κριτικές χρηστών

Giota Flesiopoulou

9/10
SPOILER!
Εξαιρετική παράσταση με συγκλονιστικές ερμηνείες από την κ.Αθηνα Μαξίμου στο ρόλο της Μήδειας και από τον κ Αιμίλιο Χειλακη και κ.Ροιλο στους τρεις ρόλους που υποδύθηκε ο καθένας!!!
Εξαιρετικές και οι κορυφαίες του χορού κ.Γιωτα Νέγκα και κ.Αλικακη.
Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές!!!!
Ευχαριστώ πολύ unstage για την ευκαιρια που μου δώσατε!!!!!
2